Fluid sau compact?

Dacă ai tenul gras,îţi trebuie un fond de ten compact,cu putere mare de acoperire,care să absoarbă excesul de sebum. Pielea sensibilă sau foarte uscată necesită un produs lichid ori cremos. Pentru tenul mixt,poţi încerca o combinaţie între cele două,adică fluid pentru frunte,nas şi bărbie,şi compact pentru restul feţei.

Nuanţa potrivită pentru tine

Fondul de ten trebuie ales şi în funcţie de culoarea pielii. După ce te-ai demachiat şi hidratat,aplică-l în jurul nasului şi pe linia maxilarului. Produsul potrivit acoperă imperfecţiunile şi intră bine în piele,fără să schimbe culoarea feţei. Dacă ai tenul deschis,încearcă un fond de ten auriu,iar pentru unul măsliniu ai nevoie de o nuanţă cărămizie. În funcţie de ocazie,alege un fond de ten mat ziua şi unul sidefat seara.

Mod de aplicare

Dă-te cu fond de ten începând din centrul feţei şi apoi spre exterior,frunte şi pomeţi. Întinde-l uşor cu ajutorul degetelor,al unui burete sau al unei pensule şi aşteaptă câteva minute să intre în piele. La final,dă-te cu puţină pudră ca să fixezi produsul.