În realitate, persoanele dominatoare deşi aparent transmit ideea de putere, sunt persoane slabe. Singura lor modalitate de a se impune şi de a se simţi puternice este atunci când deţin controlul. Nu numai că le place această postură, dar şi fac în aşa fel încât sa ia deciziile pe cont propriu, fără să ţină cont de altă părere. Cu timpul, acest comportament se va răsfrânge asupra ta, afectându-te pe toate planurile.

Într-o relaţie cu o persoană dominantă, cealaltă persoană se numeşte codependentă, având nevoie constantă de validare. Femeile care atrag de obicei parteneri dominatori sunt de obicei inteligente, foarte sensibile, empatice, atente la sentimentele celorlalte.

Totuşi ar trebui să îţi dai seama că nu te afli într-o relaţie sănătoasă şi să evaluezi situaţia, să vezi dacă merită să mergi mai departe.

Efecte pe care le poate avea o asemenea relaţie:

Îţi este ştirbită personalitatea

Oricât de bine ai face ceva, persoanele dominante sunt setate să vadă doar ceea ce nu merge. Dacă totul e bine, vor căuta pretexte şi se vor lega de un motiv aparent banal sau inventat. Niciodată nu vei fi considerată mai bună sau tratată ca pe un egal.

Te ţine pe loc

Va considera că este un privilegiu pentru tine să te afli într-o relaţie cu el. Cu timpul, te vei anula complet, nu vei mai ştii cine eşti, ce simţi sau ce gândeşti pentru că i-ai incredinţat deja partenerului tău deja această sarcină, aceea de a decide de fiecare dată în locul tău.

Nu te vede

Cu toate că eşti o fiinţă minunată,persoana dominantă nu te poate percepe aşa cum eşti. Cel mai sănătos pentru tine ar fi să te sustragi dintr-o asemenea relaţie pentru că meriţi să fii apreciată şi preţuită la adevărata ta valoare.

Lipsa de empatie

Nu vei putea stabili o conexiune şi nu te va întelege, ceea ce te va face să te simţi respinsă. Vei începe să te întrebi dacă tu eşti cea care face ceva greşit, însă aşa vei deveni şi mai uşor de controlat, fiind mai vulnerabilă.