Studiile efectuate de cercetători americani au ajuns la concluzia că,până şi copiii nenăscuţi nu pot evita poluarea din oraşele încărcate cu toxine. Ei au descoperit urme a peste 200 de substanţe chimice comerciale în cordoanele ombilicale ale bebeluşilor la naştere. Este posibil să nu putem evita toxinele,dar ştim de unde provin şi cum să le reducem daunele asupra organismului.

Semne că ai multe toxine în corp

 • Suferi de tulburări de somn,cum sunt insomnia şi agitaţia;
 • Te simţi mereu epuizată;
 • Ţi se agravează problemelor inflamatorii,cum sunt artrita şi astmul;
 • Ai probleme cu digestia;
 • Ai dezvoltat ulcer sau hemoroizi;
 • Suferi de afecţiuni ale pielii:acnee,psoriazis,eczeme;
 • Acuzi dureri articulare şi musculare;
 • Ai observat că simptomele sindrommului premenstrual s-au agravat.

Aceste semne sunt generale. Înainte de a presupune că organismul tău este toxic,discută cu medicul de familie.


Citeşte şi:

Cum să mănânci sparanghel pentru a elimina toxinele

Dovleceii purifică organismul de toxine şi te scapă de anemie


Surse majore de toxine

Specialiştii spun că prima sursă de toxine o reprezintă mâncarea. Aceasta joacă un rol imens în detoxificarea corpului. Alimentele procesate sunt sursa cea mai comună de aditivi şi substanţe chimice şi ar trebui evitate cât mai mult posibil. În plus,şi alimentele peste care s-au presărat pesticide sunt periculoase pentru organism.

O altă sursă de toxine se găseşte în produsele de îngrijire personală. Produsele chimice se găsesc din abundenţe în şampon,geluri de duş,săpun,loţiune,pastă de dinţi,creme de corp.

Şi factorii te mediu ne pot îmbolnăvi,precum poluanţii din fumatul pasiv,emisiile poluante de la vehicule,dar şi produsele de curăţare pe care le foloseşti pentru curăţarea casei tale.

Ce poţi să faci

 1. Redu expunerea la susbtanţele chimice– poţi începe prin evitarea ingredientelor ce conţin adiditivi şi substanţe chimice;
 2. Hidratează-te!– consumul de apă este esenţial pentru a scăpa de substanţele chimice la care eşti expusă. Bea 8-10 pahare de apă pe zi;
 3. Nu consuma alimente procesate– mănâncă cât mai multe fructe şi legume şi evită alimentele procesate;
 4. Fă mişcare- nu uita că pentru a fi sănătoasă,pe lângă un regim alimentar,trebuie să faci şi sport. Chiar şi o plimbare de 30 de minute în fiecare zi te poate ajuta să scapi de toxicitatea din organism.