Calitatea alimentelor,dar şi cantitatea de substanţe nutritive pe care le consumi îţi vor influenţa în mod direct starea de sănătate. Iată o listă de produse,pe cât de gustoase,pe atât de benefice,care-ţi vor garanta o piele frumoasă,un aspect mai tânăr şi o stare generală de bine.

Fructe mov saualbastre

Pielea iubeşte pur şi simplu fructele de acest gen. Consumă fructe de pădure-mure şi afine-dacă vrei ca pielea ta să radieze. Aceste fructe,împreuna cu prunele şi alte fructe violacee,sunt bogate în antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi.


Citeşte şi:

De ce sunt bune prunele pentru sănătate

Iată care este rolul antioxidanţilor în organism!

 


Seminţe de floarea soarelui

Sunt o sursă importantă de vitamina E,vitamină ce  protejează pielea de razele soarelui şi de  efectul nociv al acestora. Le poţi consuma pur şi simplu sau adăugate în salate,la cerealele de dimineaţă sau în fulgii de ovăz. Indiferent ce urmează să consumi,nu pune prea multă sare,pentru că te va împiedica să ai pielea pe care ţi-o doreşti.  

Roşii

Sunt benefice atât pentru sănătate,cât şi pentru frumuseţea pielii tale! Datorită antioxidanţilor săi,licopenul de exemplu,roşiile îţi vor ajuta pielea să arate mai bine şi îi vor îmbunătăţi tonusul. Dacă preferi,le poţi sota un pic,deoarece în roşiile fierte nivelul de licopen este chiar şi mai mare.

Ardeigras roşu

Îl poţi consuma crud,dar şi fiert. Un singur ardei este suficient pentru a-ţi oferi minimul zilnic de vitamina C. În plus,este bogat în vitamina B6,carotenoizi şi fibre. Toate substanţele nutritive menţionate mai sus lupta împotriva acneei,a ridurilor şi cresc fluxul de sânge la nivelul pielii,lăsând un aspect mai odihnit şi mai tânăr.  

Somon

Acest peşte gras este bogat în acizi omega-3,care-ţi hidratează pielea. În felul acesta,pielea va arăta mai tânără şi mai proaspătă,decât o piele uscată,lipsită de umiditate. Include somonul în dieta ta săptămânală,pentru a-ţi menţine oasele,părul şi inima mai puternice. În plus,peştii graşi pot reduce depresia,anxietatea şi previn cancerul de colon. Nu în ultimul rând,trebuie să ştii că somonul reduce inflamaţiile,protejează pielea de acnee şi împiedivă formarea ridurilor.

Spanac

Are numeroase substanţe nutritive,minerale şi vitamine,aşa că neconsumând această plantă,te privezi singură de acidul folic,vitaminele E,A,şi C,magneziul,clorofila,fierul şi proteinele,pe care aceasta le are de oferit. Antioxidanţii din spanac pot combate numeroase probleme dermatologice.