Taie părul periodic

Vârfurile despicate sunt unele dintre cele mai sensibile părţi ale poadoabei capilare şi au cel mai mult de suferit când  nivelul de umiditate din aer este ridicat. Pentru a împiedica asta,taie-ţi vârfurile la fiecare 4-6 săptămâni. În felul acesta,menţii părul sănătos.

Citeşte şi:Ţine cont de aceste sfaturi dacă ai părul gras!

Nu-l spăla prea des

Când ai şuviţele foarte curate,este probabil să se ciufulească,chiar înainte să ieşi din casă. Acesta este motivul pentru care cel mai bine este să-ţi speli părul o dată la două-trei zile. Uleiurile naturale de pe scalp te vor ajuta să-ţi păstrezi părul neted şi nu creţ,iar asta îţi va îmbunătăţi,de asemenea,starea generală.

Tratează-l regeşte cel puţin o dată pe săptămână

Pentru a menţine părulneted,moale şi strălucitor,ar trebui să-l răsfeţi cu o mască sau cu un balsam cel puţin o dată pe săptămână. Şi aplicarea a două-trei linguri de nucă de cocos face minuni. Pentru a-ţi uşura sarcina,ia o lingură de ulei,fricţionează în palme până când se topeşte. Întinde uleiul pe toată lungimea firului de păr,de la rădăcină,până la vârfuri. Acoperă părul cu un prosop şi lasă uleiul să acţioneze peste noapte. Spală-te bine dimineaţa cuşampon.

Citeşte şi:Reţetă de şampon uscat pentru părul gras

Aplică un ser

Aplică un ser la vârfuri,când părul este umed sau uscat. Uleiul de nucă de cocos este foarte bun pentru asta,dacă nu vrei să-ţi cumperi ceva din comerţ. Doar coafează-ţi părul înainte să-ţi hidratezi vârfurile cu o picătură sau două din uleiul topit.

Nu-l coafa excesiv

Unul din principalele motive pentru care părul femeilor suferă este coafarea lui excesivă. Îndreptatul cu placa,încreţitul cu ondulatorul sau uscarea cu foehnul nu fac decât să usuce foarte tare părul. Usucă-ţi părul natural şi încearcă să nu-l mai îndrepţi sau să-l ondulezi atât de des.

Credit foto:www.akkidokie.com