Probabil deja ai descoperit cu tristeţe că nu faci parte din categoria femeilor cărora le stă bine cu orice culoare de păr. Asta nu înseamnă că trebuie să te descurajezi şi să optezi pentru o culoare nepotrivită doar de dragul de a-ţi schimba înfăţişarea. Vopseaua de păr potrivită ascunde subtil semnele lăsate de timp asupra părului,dă cosiţelor o strălucire aparte şi scoate în evidenţă ochii. Prin urmare,să trecem la treabă!

Cum să te vopseşti ca să arăţi mai tânără - La ce te raportezi

Atunci când porneşti în căutarea unei culori care să te avantajeze,este important să ţii cont de tipologia cromatică a tenului şi,mai ales,de cea a ochilor. Asta este cu atât mai important cu cât,odată cu înaintarea în vârstă,pielea îşi pierde din pigmenţi,astfel că un colorit special al firelor de păr captează atenţia şi poate să compenseze neajunsurile pricinuite din cauza apariţiei ridurilor şi albirii tenului. Rezumând,ai grijă ca vopseaua de păr să fie cu cel mult două tonuri mai deschisă sau mai închisă decât nuanţa naturală. În caz contrar,  rişti ca o combinare nepotrivită între culoarea podoabei capilare şi a pielii feţei să te facă să arăţi palidă sau cu câţiva ani mai în vârstă.

Încearcă şuviţele în nuanţe calde!

Şi,dacă tot suntem la capitolul schimbare de look,poţi încerca să-ţi faci câteva şuviţe care să-ţi „încălzească“ trăsăturile feţei. Pentru părul castaniu,merge de minune combinaţia cu auriul,brunetul necesită un caramel,iar părul blond se poate asorta cu tonuri foarte calde,de culoarea mierii. Ideea e să nu exagerezi cu şuviţele,pentru a nu te îndepărta de aspectul natural al părului.

Cum să te vopseşti ca să arăţi mai tânără - Ai nevoie de produse pentru păr vopsit

Indiferent ce culoare alegi,ai grijă ca vopseaua de păr să nu conţină amoniac sau foarte multe substanţe toxice. Poţi opta pentru vopsea permanentă,tot pe ton sau semipermanentă ori pentru şamponul nuanţator. De asemenea,este indicat să foloseşti produse speciale pentru nevoile părului vopsit:şampon,balsam şi mască pentru păr vopsit,deoarece revitalizează nuanţa şi previn uscarea firului de păr.

Alegeri diferite,în funcţie de necesităţi

1. Cum să te vopseşti ca să arăţi mai tânără dacă ai tenul rozaliu,măsliniu sau cu o nuanţă medie,ochi căprui,negri sau de un albastru-închis şi părul brunet ori şaten? Înseamnă că ai o piele în tonuri reci. Nuanţele potrivite de vopsea care să te întinerească sunt negrul-tăciune,cu diverse reflexe,şatenul,blondul-cenuşiu sau alb. Evită culoarea roşcată,deoarece scoate prea tare în evidenţă trăsăturile feţei.

2. Cum să te vopseşti ca să arăţi mai tânără dacă ai pielea în tonuri calde este roz sau galbenă,cu o paletă de auriu,piersică sau pistrui,cosiţele de păr strălucesc în nuanţe de şaten,roşcat,blond-deschis şi arămiu,iar ochii sunt verzi,căprui sau albastru-deschis? Dacă faci parte din această categorie,alege blondul,şatenul-deschis,castaniul sau roşcatul.