Iată câteva trucuri accesibile care te vor ajuta să menţii căldura în casă, fără costuri suplimentare.  


1. Foloseşte draperii

Ar putea părea surprinzător, dar draperiile au un rol foarte important în temperatura dintr-o cameră. Sunt utile pentru un somn odihnitor, însă reprezintă soluţia excelentă pentru a păstra temperatura ridicată într-o cameră. Trucul este ca pe timpul zilei să laşi soarele să intre în cameră, iar odată cu venirea serii să le tragi. Ele vor acţiona ca un strat care izolează termic camera.


2. Nu uita de covoare

Cea mai bună soluţie pentru a aduce câteva grade în plus în cameră este o selecţie atentă de covoare de calitate şi practice care vor acţiona, la fel ca în cazul draperiilor, ca un strat de izolare foarte eficient.


3. Redecorează camera

Ai grijă ca obiectele mari de mobilier să nu blocheze caloriferul. Aceasta ar putea fi cauza pentru care temperatura camerei este mai scăzută decât ar trebui. Dacă şi tu te regăseşti în această situaţie, atunci ar trebui să iei în calcul o rearanjare a camerei .


4. Ai grijă la încălzire

Specialiştii americani de la Centre for Sustainable Energy sfătuiesc ca boilerul să fie pornit cu un timer special cu aproximativ jumătate de ora înainte să te trezeşti, în fiecare dimineaţă. Aşa vei avea apă caldă dimineaţa, dar vei evita facturile mari prin menţinerea apei la o temperatură confortabilă pe toată durata nopţii. Totodată este indicat să opreşti căldura atunci când pleci de acasă.Sursă: povesteacasei.ro / Foto: pixabay.com, pinterest.com