Cum ne ajută grăsimile esenţiale Omega 3 şi Omega 6

1 54043 original jpg jpeg

Odată cu sezonul cald, până şi cele mai nepăsătoare persoane încep să fie preocupate de siluetă şi recurg la diete. Specialiştii susţin că, pentru o siluetă de vis, nu trebuie să eliminăm total grăsimile din alimentaţie, ci doar pe cele nesănătoase.

Nutriţioniştii susţin că o dietă fără grăsimi este dezechilibrată. Pentru ca organismul nostru să funcţioneze la potenţial maxim,trebuie să includem în alimentaţie toate tipurile de nutrienţi:glucide,grăsimi şi proteine. Grăsimile dau energie organismului şi ajută la asimilarea vitaminelor A,D,E şi K. Totul este să delimităm grăsimile bune-HDL-de cele rele-LDL.

Ajută sistemele cardiovascular şi nervos

Grăsimile bune conţin o cantitate mare de acizi graşi nesaturaţi şi au o consistenţă moale şi la temperaturi scăzute. Omega 3 şi Omega 6 sunt grăsimi esenţiale polinesaturate pe care organismul nostru nu le poate produce şi de aceea este nevoie să le introducem prin alimentaţie. „Acestea sunt necesare pentru o bună funcţionare a sistemelor cardiovascular,reproductiv,imunitar şi nervos. În plus,Omega 3 şi Omega 6 reduc nivelul trigliceridelor şi,implicit,al riscului de infarct”,explică nutriţionistul Corina Zugravu.

Află mai multe despre grăsimile esenţiale Omega 3 şi Omega 6 AICI.