Folosit,iniţial,ca supliment dietetic în practica medicală,uleiul extravirgin de ulei de cânepă este din ce în ce mai utilizat în bucătărie. Bogat în acizi graşi esenţiali polinesaturaţi Omega 3 şi Omega 6,acest ulei are,oarecum,gust de nucă şi poate fi adăugat în salate,paste,orez sau la preparatele din peşte. 
 

Echilibrează metabolismul

 
Uleiul de cânepă poate spori reacţia sistemului imunitar,în acest mod fiind prevenite o serie de boli. Mai mult,ajută în tratarea unor dezechilibre metabolice. În plus,are şi proprietatea de a contribui la tratarea unor afecţiuni dermatologice.
 

Scade colesterolul şi reglează tensiunea

 
Uleiul extravirgin din seminţe de cânepă poate preveni apariţia bolilor cardiovasculare pentru că are proprietatea de a reduce nivelul colesterolului şi al trigliceridelor şi de a regla tensiunea arterială. Există anumite studii clinice care au dovedit că bolile astmatice,afecţiunile respiratorii şi patologiile gastrointestinale pot fi vindecate cu ulei extravirgin de seminţe de cânepă.