Stările depresive duc la schimbări ale obiceiurilor de zi cu zi.Atât apetitul,cât şi somnul şi interesul pentru sex pot suferi modificări. Unele persoane care au episoade depresive pot simţi nevoia să mănânce mai mult,să doarmă mai mult,pe când altele nu au poftă de mâncare şi au insomnii.

Schimbările majore în ceea ce priveşte modul de alimentaţie şi somnul sunt simptome ale depresiei,care adesea se află într-o strână legătură. Deşi majoritatea persoanelor depresive afirmă că au probleme cu somnul şi nu au poftă de mâncare,numărul celor care simt nevoia să mânânce şi să doarmă mai mult este în creştere.

Adesea,persoanele depresive care au apetitul crescut sunt tentate să consume alimente bogate în calorii şi zaharuri,precum cipsuri,pizza şi dulciuri,din dorinţa de a se simţi mai bine. Deşi alimentele dulci cresc nivelul de serotinină (substanţa care dă o stare de bine),au un efect negativ asupra siluetei.

De aceea,pentru a evita creşterea în greutate,este necesar să tratezi depresia.Consultarea unui medic de specialitate te va ajuta să optezi pentru cea mai bună metodă de combaterea a depresiei,fără a-ţi pune în pericol silueta. De asemenea,exerciţii fizice au un dublu rol:combat stresul si anxietate şi te ajută să te emnţii în formă pe o perioadă lungă de timp.