Previne apariţia coşurilor

Acneea este cauzată de excesul de sebumde la nivelul feţei sau din cauza bacteriilor care astupă porii şi duc la apariţia coşurilor dureroase şi inestetice. O modalitate bună de a scăpa de această problemă este să aplici o pastă preparată din coajă de portocală.

După ce ai lăsat coaja de portocală să se usuce,macin-o până când se transformă în pulbere apoi amestec-o cu puţină apă pentru a obţine o pastă consistentă. Amestecul se aplică pe faţa curată şi se lasă să acţioneze 15-20 de minute. Se foloseşte cel puţin 15 zile la rând,pentru efecte maxime.

Estompează ridurile

Dacă eşti în căutarea unei metode neconvenţionale de îndepărtare a ridurilor,îţi propunem să încerci coaja de portocală. Aceasta conţine din plin antioxidanţi,care luptă împotriva radicalilor liberi,reducând astfel ridurile. În plus,coaja de portocală conţine calciu,care protejează pielea de efectele negative ale razelor UV şi vitamina E,substanţă ce menţine elasticitatea pielii.

Coaja de portocală uscată şi mărunţită se foloseşte în combinaţie cu 2 linguri de miere şi 2 linguri de fulgi de ovăz pulbere. Masca facială se lasă să acţioneze o jumătate de oră,după care se îndepărtează cu apă călduţă.

Curăţă pielea în profunzime

Coaja de portocală poate fi folosită şi pentru curăţarea tenului,întrucât elimină celulele moarte de la suprafaţa pielii,redându-i strălucirea şi luminozitatea. Datorită conţinutului de vitamina C,coaja de portocală acţionează şi ca un astringent natural.

Pulberea obţinută din coaja de portocală se poate folosi în combinaţie cu puţin turmeric şi apă de trandafiri.