Multe ierburi aromatice şi condimente au potenţialul de a deveni produse cosmetice eficiente,ieftine,care pot fi preparate cu uşurinţă chiar la tine acasă.

1. Seminţele de feniculcalmează roşeaţa şi sunt un remediu eficient pentru pungile de sub ochi. Pune o linguriţă de seminţe de fenicul la fiert împreună cu o cană cu apă,iar după ce a dat în clocot,micşorează flacăra şi mai lasă câteva minute. Ceaiul obţinut îl poţi folosi,îmbibând cu el o dischetă demachiantă,pe zona de sub ochi pentru a recăpăta strălucirea şi fermitatea.

2. Cimbruleste un remediu eficient pentru tenul gras. Astfel ceaiul sau infuzia de cimbru poate fi folosit cu succes pe post de loţiune tonică,după demachiere. Acesta va acţiona ca un astringent blând,decongestionând porii şi calmând roşeaţa.

3. Ghimbirulras poate fi folosit într-un scrub revitalizant pentru pielea îmbâcsită şi obosită. Amestecă o linguriţă de ghimbir ras,o lingură de zaţ de cafea cu puţin iaurt neîndulcit,apoi aplică amestecul pe tenul curat,folosind mişcări blânde,circulare. Atenţie însă,evită zona ochilor şi buzele sau zgârieturile.

Află de AICI ce condimente te ajută să fii mai frumoasă.