Deşi nu este o metodă de slăbit,această procedura te ajută să-ţi conturezi anumite părţi ale corpului precum abdomen,coapse,şolduri sau braţe.

Lipoaspiraţia se numără printre cele mai căutate operaţii estetice,datorită eficacităţii şi utilităţii rezultatelor. Multe vedete precum Jennifer Lopez,Jennifer Love Hewitt,Halle Berry,Britney Spears sau Beyonce au apelat la astfel de intervenţii după ce au devenit mămici sau pentru a reveni la formele care le-au făcut celebre.

"Cele mai bune candidate pentru liposucţie sunt cele cu o greutate relativ normală, dar care au depozite de grăsime în diferite regiuni ale corpului. În general, femeile apelează la o astfel de intervenţie după ce au trecut printr-o naştere, deoarece este o metodă foarte simplă şi puţin costisitoare de a reveni la formele iniţiale.”, afirmă Dr. Silvia Stănculescu Vasalos, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă la Spitalul Medicover. 

Fie că ne dorim să scăpam de excesul de grăsime sau dorim să obţinem nişte forme mai apetisante, lipoaspiraţia vine în întâmpinarea acestor nevoi, cu condiţia că aşteptările noastre să fie realiste. Însă, iată câteva lucruri de care trebuie să ţii cont.

Nu te ajută să pierzi kilograme

Cu ajutorul acestei intervenţii se "modelează" regiunea/regiunile asupra cărora se intervine, rezultatul fiind o scădere semnificativă a dimensiunilor în cm la acel nivel, însă numărul kilogramelor nu se modifică.

Rezultatele nu sunt vizibile imediat

Postoperator, pacientul realizează scăderea stratului adipos, dar în primele 2 până la 4 săptămâni imaginea este perturbată de edemul postoperator deoarece toate zonele care au fost supuse intervenţiei încep să se umfle că răspuns la modificările aduse în structură zonei. Acest edem se constitute progresiv, având o perioadă de platou după care începe să scadă astfel încât la o luna postoperator el este remis în general în proporţie de 80-90% şi la 3 luni dispare complet. 

Deci, dacă suntem înconjuraţi de persoane care nu ştiu de faptul că am apelat la această soluţie, deşi sunt zi de zi alături de noi vor constată într-o zi că "am slăbit în ultimul timp sau că arătăm mai bine".

Este o operaţie nedureroasă

Lipoaspiraţia este o intervenţie de suprafaţa prin care se extrage grăsimea din stratul subcutanat. Această procedură nu este dureroasă. Există, însă un disconfort de 1-2 zile dat de edem, iar senzaţia la nivelul zonelor operate este de febră musculară.

Nu ţine locul exerciţiilor fizice sau alimentaţiei sănătoase

Sportul combinat cu dietă reprezintă o metodă excelentă pentru scăderea în greutate sau pentru menţinerea unei forme fizice de invidiat. În cazul în care există depozite de grăsime localizate care deranjează: grăsime în zonă abdomenului şi/sau coapse singură soluţie este îndepărtarea acestora chirurgical cu ajutorul lipoaspiraţiei. Chiar dacă greutatea este cea dorită se poate perfecţiona aspectul gleznelor, genunchilor sau al oricărei zone prin liposculptură.

După operaţie te poţi îngrăşa dacă nu adopţi uu regim alimentar sănătos

În urmă unei lipoaspiratii se subţiază stratul adipos al zonei supuse intervenţiei prin extragerea unei cantităţi de grăsime (a unui număr de adipocite - celule grase). Prin păstrarea unui regim de viaţă echilibrat, rezultatele sunt evidente. Dacă se modifică comportamentul alimentar, în sensul unui aport caloric excesiv, toate adipocitele din corpul nostru se "îngrăşa".