Pentru combaterea răcelilor:ceai verde cu miere

Consumul de ceai verde în combinaţie cu puţină miere te ajută să scapi mai repede de răceală,grăbind perioada de convalescenţă. În plus,ambele ingrediente conţin antioxidanţi care protejează corpul de efectele negative ale radicalilor liberi.

Cum se prepară:După ce ai fiert apa şi ai ţinut la infuzat pliculeţul 2-3 minute,lasă ceaiul să se mai răcească,apoi adaugă o linguriţă de miere.

Pentru refacerea ţesuturilor pielii:ceai verde cu lămâie

Ceaiul verde are şi rolul de a reface ţesuturile pielii,însă poţi spori acest efect benefic dacă îl consumi în combinaţie cu lămâie. Acest fruct conţine din plin vitamina C,un antioxidant care ajută la refacerea ţesuturilor pielii.

Cum se prepară:După ce ai ţinut ceaiul la infuzat 2-3 minute,adaugă sucul obţinut de la o jumătate de lămâie.

Pentru combaterea stărilor de greaţă şi ameţelilor:ceai verde şi ghimbir

În cazul în care ai stări de greaţă şi ameţeli,beai ceai verde în combinaţie cu ghimbir. Poţi consuma această băutură delicioasă şi pentru uşurarea simptomelor artritei. Pentru a obţine efecte maxime,trebuie să bei 2-3 căni de ceai pe zi.

Cum se prepară:Curăţă o rădăcină de ghimbir şi taie-o în bucăţi mici. Fierbe-le împreună cu funzele de ceai verde într-un recipient cu apă. Lasă la infuzat 15-20 de minute,după care strecoară şi bea lichidul obţinut.

Pentru eliminarea toxinelor:ceai verde şi cardamom

Când vrei să-ţi detoxifici rapid organismul,consumă ceai verde cu cardamon. Băutura este recomandă şi în cazul în care ai o congestie nazală.

Cum se prepară:Fierbe apă într-un recipient,apoi adaugă frunzele de ceai verde şi cardamomul. Lasă amestecul la infuzat câteva minute,după care strecoară lichidul.

Pentru micşorarea febrei:ceai verde şi cuişoare

Cuişoarele sunt bogate în magneziu şi vitaminele E şi K. Acest condiment are proprietăţi antiinflamatoare şi este folosit adesea pentru reducerea durerilor de gât şi gingii. În combinaţie cu ceai verde,cuişoarele au puterea de a reduce febra.

Cum se prepară:Ai nevoie de o linguriţă de cuişoare mărunţite care se fierb într-o cană de apă. La final se adaugă şi frunzele de ceai verde,care se lasă la infuzat 10 minute. Apoi,se strecoară băutura,după care se poat bea.