Cum recunoşti o iubire adevărată – îndrăzneşte să ai răbdare şi să testezi

Totuşi, o iubire adevărată există, ea este în fiecare dintre noi şi toţi suntem dispuşi să o împărtăşim,dar nu cu oricine. Cum recunoşti o iubire adevărată, într-o epocă în care promovează experienţa sexuală înainte de dragoste,în care relaţiile sunt atracţii trupeşti,ci nu atracţii ale sufletului şi împărtăşirea sentimentelor şi pasiunilor comune,în care ştiinţa ne învaţă că dragostea durează trei ani,deşi există cupluri ce rezistă de multe decenii,în care televizorul ne îndeamnă să avem mai mulţi parteneri,chiar dacă nu ne plac,în care moda promovează desfrâul mai degrabă decât bunul simţ şi bunul gust,în care cuplurile nu îşi doresc copii,deşi copiii reprezintă înflorirea şi sensul unei relaţii şi lista poate continua.

Ei bine,atunci când ne îndrăgostim,trebuie să fim atenţi ce ne atrage cel mai mult la persoana respectivă. Trebuie să ne punem nişte întrebări pentru a afla dacă trăim o iubire adevărată. Este vorba despre felul cum se poartă sau despre cât de bine este îmbrăcată? Îmi place mai mult cum mă priveşte sau îmi place mai mult maşina lui? Îmi place cum gândeşte sau îmi place mai mult cum arată? Important de ştiu este că atunci când ne îndrăgostim doar de carcasă,dar nu şi de ce este înăuntru,avem toate şansele să dăm greş.

Cum recunoşti o iubire adevărată – sinceritate şi uşurinţă în comunicare

De aceea,este bine să nu ne grăbim în decizii. Înainte vreme,oamenii se tatonau,se cunoşteau în timp,îşi lăsau la dispoziţie momente de descoperire unul pe celălalt. Astăzi,pentru că se promovează ideea de a avea cât mai mulţi parteneri înainte de întemeierea unei familii,tot romantismul şi toată frumuseţea s-au pierdut. Cu toate acestea,studiile arată că cei mai fericiţi în relaţie sunt familiile formate din parteneri de lungă durată,care nu au avut posibilitatea cunoaşterii altor parteneri,care au copii şi care nu exagerează la capitolul viaţă sexuală.

Aşadar,răbdarea este foarte importantă pentru a găsi o iubire adevărată. Persoanele sincere şi deschise înţeleg faptul că nimeni nu este perfect,că nimeni nu trebuie să facă schimbări majore pentru altcineva şi că iubirea este,mai ales,despre acceptarea celuilalt şi potrivirea fizică,intelectuală,de gusturi,pasiuni şi de ce nu,potrivire financiară. Iubirea este mereu în echilibru,când toate vine de la sine,atunci înseamnă că iubirea adevărată este chiar în faţa ta.

Cum recunoşti o iubire adevărată – fii tu însăţi

O iubire adevărată înseamnă că persoana îţi este alături necondiţionat şi nu se chinuie să te sprijine în toate acţiunile. Asta înseamnă că nu trebuie să existe îndoieli,frica de abandonare,frica de îngrădire sau gânduri de despărţire. Respectul este un alt element important,căci respectul va da stabilitate,sentimentul de protecţie şi de iubire veşnică. Respectul nu trebuie să cadă,orice ar fi,el stă la baza unei relaţii sănătoase,sincere şi frumoase.

Încrederea este un alt punct forte în dragoste. Dacă ai încredere totală în partenerul tău de viaţă,ştii că oriunde te-ar duce este bine pentru amândoi,atunci eşti unde trebuie. Diferenţele de personalitate şi de caracter nu ar trebui să fie o problemă,atâta vreme cât există sentimentele de iubire şi respect.

Când te simţi în largul tău,când te porţi ca şi cum eşti doar tu cu tine,când simţi că nu eşti judecat,pedepsit pentru ce faci sau cum gândeşti,când simţi că poţi împărtăşii gândurile cele mai ascunse şi când simţi încurajare şi susţinere oricât de nebuneşti ar şi ideile tale,atunci înseamnă că trăieşti o iubire adevărată. Când nu îţi doreşti să fii mai degrabă în alte părţi decât lângă acea persoană,când poţi comunica cu uşurinţă temerile,problemele cele mai adânci,gândurile cele mai ascunse şi când ţi-ai găsit un drum comun cu al celuilalt,înseamnă că iubeşti cu adevărat.