1. Un partener posesiv te sună des

Dacă partenerul tău te sună de multe ori pe zi doar ca să vadă ce faci,nu este deloc romantic,ci mai degrabă enervant. Pe motiv că-şi doreşte să ştie cum te simţi,el îţi controlează fiecare mişcare. Întrebările de genul „ce faci acum?”,„cu cine vorbeşti?” sau „de ce vorbeşti cu un anume coleg” sunt semne că îl macină gelozia.

2. Îţi interzice să ai prieteni

Ţi se întâmplă să-ţi reproşeze că prietenii tăi nu sunt buni de nimic şi că doar el îţi doreşte binele? Înseamnă că vrea ca el să fie centrul universului tău,aşa cum şi tu,de altfel,eşti tot ceea ce contează pentru el. În acest caz nu poate fi vorba de dragoste,ci doar de obsesie.

3. Un partener posesiv îţi spune ce haine să porţi

Îţi reproşează că fusta pe care o porţi e prea scurtă,sau pantalonii prea mulaţi? Ţine cont că acestea nu sunt simple sugestii,ci o impunere a punctului de vedere în ceea ce priveşte vestimentaţia ta zilnică.

Ba mai mult decât atât,dacă insistă să te însoţească la cumpărături,e limpede că vrea să te schimbe după bunul lui plac.


Citeşte şi:

Cum să scapi de gelozie

Zodia lui îţi spune cât de gelos este!


 

4. Se supără când vrei să-ţi vizitezi familia

Deseori,motivele voastre de ceartă sunt cauzate de vizitele pe care vrei să i le faci familiei tale în lipsa lui. Acest lucru îl deranjează tocmai pentru că el nu este prezent acolo ca să controleze discuţia. În plus,devine gelos pentru că rămâne pe planul doi atunci când tu eşti încojurată de rude.

5. Un partener posesiv e convins că tot ce ceea ce-i place lui e pentru tine

Un bărbat posesiv refuză să creadă că tu poţi avea propriile alegeri şi crede că orice-ţi cumpără trebuie să-ţi placă. Tocmai de aceea poate rămâne surprins când îţi aduce în dar un blender de ziua ta sau un aspirator de Sfântul Valentin.