Mănâncă destule proteine

Dacă alegi produsele cu un conţinut ridicat de proteine,nu vei mai simţi nevoia să mănânci şi preparate grase,cu multe calorii. De exemplu,un studiu despre dietă a comparat două mic dejunuri care aveai acelaşi număr de calorii,unul compus din ouă şi celălalt din covrigei. S-a observat că cei care mâncau ouă la micul dejun nu mai simţeau nevoia să mănânce şi altceva imediat după şi au slăbit mai repede decât cei care au mâncat la micul dejun covrigi.

Optează pentru preparate cu fibre

Alimentele bogate în fibre sunt mai greu digerate şi astfel senzaţia de saţietate persistă mai mult timp. Fasolea,mazărea,năutul şi lintea sunt alimentele cu cel mai mare conţinut de fibre. Sunt ideale pentru a fi servite la prânz pe post de garnitură şi nu vei mai simţi nevoia să mănâncişi un desert după. 14 grame de fibre în plus pe zi scad cu 10% numărul caloriilor consumate zilnic.

Solide şi nu lichide

Alimentele solide şi cele lichide îţi afectează în mod diferit apetitul. Alimentele solide trebuie mestecate,ceea ce permite creierului să perceapă faptul că mănânci. În plus,permit papilelor gustative să simtă aromele alimentelor şi astfel senzaţia de saţietate va fi de lungă durată. Alimentele lichide,cum sunt sucurile şi mixurile de iaurt cu fructe,sunt mai uşor digerabile şi senzaţia de foame se va instala din nou în scurt timp.

Bea cafea

O cafea pe zi,dimineaţa,stimulează producţia de peptide,unul dintre hormonii care-ţi asigură senzaţia de saţietate. Interesant este faptul că cea care ajută la producerea de peptide este cafeaua decofeinizată,care combate senzaţia de foame până la trei ore.

Nu uita de apă

1 cană de apă între mese scadesenzaţia de foameşi stimulează scăderea în greutate. De asemenea,studiile au arătat că cei care beau două căni cu apă înainte să se aşeze la masă mănâncă cu 20% mai puţin. 500 de ml de apă sunt de ajuns pentru a trimite creierului semnalul că eşti sătulă.