Masca pe bază de miere şi ulei de măsline

Ingrediente

-2 linguri de miere
-2 linguri de ulei de măsline
-5 linguri de apă
-mască pentru păr

Mod de preparare şi aplicare a măştii:

Pui într-un vas mierea,peste care adaugi apa pentru a se dizolva,după care adaugi şi uleiulde măsline. Amesteci bine până se omogenizează şi adaugi masca pentru păr pe care o foloseşti în mod obişnuit. O laşi deoparte 20 de minute înainte de a o aplica pe păr. Este important acest pas pentru că atât mierea cât şi uleiul conţin peroxid în formă naturală.

După ce au trecut cele 20 de minute,întinzi masca pe tot părul umed,apoi îl prinzi în coc la spate şi acoperi cu o cască de plastic sau un prosop. O laşi să acţioneze cel puţin 6 ore. Apoi clăteşti părul,îl speli cu şampon şi aplici balsam. Vei observa că părul s-a deschis la culoare.

Masca pe bază de scorţişoară

Pentru a obţine rezultate,trebuie să aplici această mască de 4 sau 5 ori până reuşeşti să-ţi deschizi culoarea.

Ingrediente

-2 linguri de scorţişoară
-2 linguri de balsam de păr

Mod de preparare şi aplicare a măştii:

Amesteci cele două ingrediente,iar pasta obţinută o aplici pe părul umed pe care-l acoperi cu o cască de plastic. O laşi să acţioneze cel puţin 5 ore,sau peste noapte dacă o aplici seara. După care,speli părul cu şampon şi clăteşti bine cu apă călduţă.

Mascape bază de vitamina C şi suc de lămâie

Ingrediente

-3 linguri de pudră de vitamina C
-2 linguri de suc de lămâie
-puţin şampon

Mod de preparare şi aplicare a măştii:

Într-un vas amesteci ingredientele până iau forma unei paste,pe care o aplici pe părul umed. Îl acoperi şi-l laşi să acţioneze o oră. Apoi îl speli cu şampon şi-l clăteşti. Vei observa cum s-a deschis părul la culoarea.