Mănâncă ciocolată neagră

Un studiu realizat de cercetătorii din Milano arată că 6,7 grame de ciocolată consumată în fiecare zi reprezintă cantitatea ideală pentru a preveni inflamaţiile şi bolile de inimă. Aceştia susţin că un consum regulat de ciocolată neagră reduce tensiunea arterială şi riscul apariţiei diabetului,afecţiuni care sunt responsabile de atacurile de cord şi de atacurile cerebrale. Beneficiile ciocolatei provin de la flavonoizi. Aceştia protejează organismul de boli.

Stai departe de zgomote

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători din Statele Unite ale Americii,munca într-un mediu poluat fonic dublează riscul apariţiei bolilor de inimă. Expunerea la un zgomot puternic creşte nivelul hormonilor de stres şi a tensiunii arteriale,favorizând apariţia unui accident vascular.

Dormi suficient

Dacă dormi prea puţin sau prea mult rişti să te îmbolăveşti de inimă şi să faci un accident vascular. Conform unui studiu realizat de specialiştii olandezi,somnul are un efect benefic asupra inimii,ajutându-ne să evităm problemele cardiace. Rezultatele studiului au arătat că cei care au dormit 6 sau mai puţine ore pe noapte au avut un risc cu 48% mai mare de a dezvolta sau de a muri de boli de inimă,spre deosebire de cei care au dormit 7 sau 8 ore pe noapte. Dar studiul arată că şi prea prea multe ore de somn fac rău inimii. Cei care au dormit 9 sau mai multe ore au avut un risc cu 41% mai mare de a muri de boli de inimă faţă de cei care au dormit 7 sau 8 ore.

Consumă afine

Afinele,portocalele şi vinetele sunt bogate în antioxidanţi. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Manchester spun că afinele ar trebui consumate zilnic,deoarece scad nivelul colesterolului,normalizează funcţionarea sistemului cardio-vascular,întăreşte vasele sangvine şi îmbunătăţeşte memoria.


Citeşte şi:

Seminţe care-ţi protejează inima

Sfaturi de la doctori pentru o inimă sănătoasă