Foloseşte întotdeauna cremă de protecţie

Este foarte important ca atunci când te expui la soare să foloseşti cremă cu factor de protecţie cât mai ridicat. Aplică loţiunea cu 20-25 de minute înainte de a sta la plajă şi reaplic-o la fiecare două ore şi după ce ieşi din apă. Ai grijă să acoperi tot corpul,chiar şi tălpile. Medicii recomandă evitarea bronzăriiîntre orele 11:00 şi 16:00,chiar şi atunci când este înnorat,deoarece în acest interval razele ultraviolete sunt mai puternice.


Îndepărtează celulele moarte

Pentru un bronz reuşit este indicat să-ţi exfoliezi pielea în mod regulat. Altfel,celulele moarte pot bloca razele ultraviolete. Dacă eşti în căutarea unui exfoliant natural,poţi să-l prepari chiar tu acasă. Pune într-un vas 2 linguri de zahăr şi 2 de miere. Amestecă ingredientele şi aplică soluţia pe pielea umedă,prin mişcări circulare. Urmează procedeul o dată pe săptămână. Totodată,după ce te-ai epilat,nu sta la plajă,pentru a nu te irita.

Ai grijă de piele înainte şi după expunerea la soare

Hidratează-ţi corpul cu o noapte înainte de a face plajă. Cea mai frecventă cauză a bronzului neuniform este pielea uscată. Prin urmare,insistă cu cremă pe mâini,la încheieturi,coate,genunchi,glezne şi picioare. De asemenea,bea multe lichide pentru a menţine corpul şi pielea hidratate cât stai la plajă.

Întoarce-te de pe o parte pe alta

Ultimul lucru pe care ţi-l doreşti este să ai o piele cu pete,aşa că asigură-te că-ţi bronzezi tot corpul. Aşează-te astfel încât să stai în permanenţă paralel cu razele soarelui. Când eşti înstinsă pe spate nu-ţi îndoi genunchii,pentru a nu te bronza doar pe gambe,ci şi pe coapse. Totodată,stai cu braţele ridicate deasupra capului,astfel încât să expui şi partea interioară a acestora. De asemenea,nu neglija părţile laterale ale corpului. În acest fel vei expune la soare chiar şi acele părţi care sunt mai puţin vizibile. Schimbă-ţi poziţia la fiecare 15 sau 30 de minute. Dacă te simţi moleşită,stai sub o umbrelă,ca să să nu adormi pe o parte. Poartă pălării cu boruri largi sau ţine ochii închişi,când stai la plajă şi evită ochelarii,dacă nu vrei să te bronzezi cu urme.

Fă duş după ce stai la soare

După plajă fă o baie sau un duş călduţ. În felul acesta,vei elimina toate loţiunile,uleiurile,sarea din mare şi nisipul de pe plajă. Nu uita ca după duş să-ţi hidratezi pielea.