Chiar dacă mâncăm şi consumăm lichide zilnic,sunt multe aspecte de care trebuie să ţinem seama pentru a avea un stil alimentar corect,variat,echilibrat,proporţionat. Aceste subiecte au fost abordate în cadrul celei de-a treia ediţii a evenimentului "Nutriţie, sănătate, longevitate".
 
Conform specialiştilor prezenţi la eveniment,alimentaţia este cu adevărat sănătoasă atunci când asigură un aport caloric corespunzător necesarului zilnic şi conţine toate substanţele nutritive în proporţii adecvate.
 

Proporţiile meniului ideal

 
-50-55% glucide (hidraţi de carbon),din care glucidele simple să fie sub 10%,iar fibrele alimentare,aproximativ 30 g/zi
-30-35% grăsimi,din care grăsimile saturate nu trebuie să depăşească 10%,grăsimile trans să fie sub 2%,iar aportul de colesterol să fie limitat la 300 mg/zi
-12-15% (maximum 20%) proteine.
 

Prof. dr. Hâncu:"Trei mese pe zi, obligatorii"

 
Respectarea proporţiilor dintre glucide,proteine şi grăsimi atrage după sine cantităţi normale de vitamine şi substanţe minerale,dintre care cele mai importante sunt sodiul,potasiul,calciul,magneziul şi fierul. "Este extrem de important să avem în fiecare zi trei mese principale şi două-trei gustări la ore adecvate. Sfatul meu este ca alimentaţia sănătoasă să devină parte integrantă din viaţa noastră, oriunde ne aflăm şi pe termen nelimitat",explică prof.dr. Nicolae Hâncu,membru de onoare al Academiei Române.
 
Citeşte continuarea articolului AICI