În garderobă trebuie să ai mai multe tipuri de sutien. La o nuntă,de exemplu,poţi asorta unei rochii elegante,cu spate gol,un sutien multifuncţional,care are bretele detaşabile sau ascunse pe laterale,ce se pot încheia în diferite moduri.

La ce să fii atentă

Sutienul potrivit nu se vede prin haine şi nu face cute inestetice. În plus,susţine greutatea sânilor şi subţiază optic talia.

Majoritatea colecţiilor de lenjerie intimă cuprind modele de sutiene cu jumătate sau o cupă întreagă,cu efect de micşorare sau de mărire a bustului,cu sau fără bretele.

De asemenea,la nevoie sunt de ajutor sutienele de maternitate,care au cupele detaşabile,sau sutienele-bustieră,potrivite pentru antrenamente fizice,pentru că susţin greutatea corpului şi conferă lejeritate şi flexibilitate.

În funcţie de mărimea bustului

Sutienul care are cupe decupate,tip balconette (cu demi-cupă şi bretele situate pe lateralele umerilor) şi push-up,ridică şi apropie sânii dinspre margine spre interior,creând un bust mai plin,cu rotunjimi delicate şi feminine.

Dacă ai sânii mari,evită sutienele cu pernuţe şi alege modelele care au bretele late,pentru susţinere.

Evită piesele prea strânse

Probează sutienul înainte să-l cumperi şi ţine cont că banda din spate nu trebuie să se ridice când ai mâinile ridicate.

Dacă la ajustarea bretelelor rămân urme pe umeri,nu purta piesa respectivă,oricât de mult ţi-ar plăcea. În ceea priveşte cupele,acestea trebuie să acopere sânii şi să creeze o pantă naturală între aceştia.

Un sutien prea mic,care ridică exagerat sânii şi le dă un aspect înghesuit,trebuie evitat.

Pont

După câteva spălări,sutienul,la fel ca alte piese vestimentare,se lărgeşte,deci nu opta pentru un model nou foarte lejer.

Idei Click! Pentru femei

Ai sânii mici? Poţi alege sutiene cu efect de push-up,care au buretele plasat mai mult pe laterale. Este un truc prin care se dă senzaţia de piept mai voluminos.

Mărimea bandei sutienului se obţine măsurând toracele,începând cu zona omoplaţilor şi trecând centimetrul pe sub sâni. Pentru cupă,se măsoară circumferinţa începând din spate spre faţă,în zona cea mai proeminentă a sânilor,apoi se scade numărul din mărimea bandei sutienului. Diferenţa dă litera cupei:A (10-12),B (13-15),C (15-17),D (18-20),E (23-25),F (26-28),G (28-30). Astfel,dacă mărimea este 80 cm,iar bustul 95 cm,prin scădere se obţine 15,adică numărul aferent cupei C.

Sutien Affinitas din dantelă cu dublură,fashiondays.ro,65 de lei

Sutien Balconette ESPRIT,fashiondays.ro,49 de lei

Sutien din dantelă,fashiondays.ro,39 lei

Sutien fără burete,hmprod,63 lei

Sutien moale din dantelă,hmprod,89 lei

Sutien pentru alăptare,Jolidon,58,10 lei

Sutien push-up cu aplicaţii,miniprix.ro,35 lei

Sutien push-up din microfibră şi dantelă,hmprod,59 lei