Masează uşor pielea feţei,pentru a absorbi crema. Nu uita să hidratezi şi zona din jurul ochilor,un pas important mai ales în cazul unui ten matur.

Pentru aplicarea fondului de ten pudră,foloseşte o pensulă cu păr scurt,care ajută produsul să intre mai bine în piele,dându-ţi posibilitatea să-l aplici gradual.

Fondul de ten lichid se poate întinde cu o pensulă,cu degetele sau cu un burete. Dacă foloseşti pensula,pune mai întâi puţin fond de ten pe dosul palmei. Începe  să aplici produsul din central feţei. Vei vedea că pensula lasă dungi fine,pe care le estompezi cu ajutorul degetelor sau a unui burete pentru machiaj.

Alegi să aplici fondul de ten lichid cu degetele? Este o metodă bună,întrucât degetele încălzesc produsul şi-l fac să se absorbe mai bine şi rapid. În plus,aşa ajungi mai uşor în zonele delicate,din jurul nasului sau a ochilor. Pentru un aspect deosebit,încearcă să aplici fondul de ten prin bătăi uşoare ale degetelor,nu prin întinderea produsului.

După aplicarea fondului de ten,dacă ai posibilitatea,verifică în lumină natural dacă ai aplicat corect fondul de ten,dacă nu sunt zone unde ar trebui să-l întinzi mai bine. În cazul în care ai folosit fond de ten lichid,acum e momentul să aplici pudra,care fixează machiajul. 

Pont

Întinderea fondului de ten cu pensula permite folosirea unei cantităţi mai mici de produs.

Mai citeşte şi:

De ce să foloseşti fond de ten?

Ai tenul gras? Uite ce fond de ten îţi trebuie!