Mătreaţa este acumularea de celule moarte de la nivelul scalpului. Aceasta poate duce de multe ori la apariţia senzaţiei de mâncărime. Pe lângă faptul că fulgii uscaţi sunt vizibili,aceştia cad pe haine,lucru care nu-i place nimănui.

Iată câteva remedii naturale care te vor ajuta să scapi de mătreaţă,dacă ai scalpul gras:

Suc de lămâie

Cu siguranţă ai văzut că multe şampone împotriva mătreţii conţin suc de lămâie. Dar aplică suc de lămâie direct pe scalp şi lasă-l să acţioneze 15 minute,după care clăteşti şi speli părul cu şampon. După mai multe aplicări,mătreaţa începe să dispară.

Citeşte şi:Uimitoarele beneficii ale uleiului de nucă pe piele şi păr

Gel de aloe vera

Gelul de aloe vera ajută la hidratarea scalpului fără să afecteze nivelul de uleiuri naturale. Aşadar,acesta va ajuta la îndepărtarea celulelor moarte. Aplică gelul pe scalpşi lasă-l să acţioneze 20 de minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă.

Oţet de mere

Amestecă o jumătate de cană de oţet cu o cană cu apă şi aplică amestecul obţinut pe părulumed la nivelul scalpului şi lasă-l să acţioneze 15 minute. Acest lucru va contribui la menţinerea nivelului de pH şi îndepărtează,de asemenea,mătreaţa din părul tău.

Bicarbonat de sodiu

Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă. Foloseşte de acest amestec în loc de şampon,regulat,pentru a elimina mătreaţa,care poate agrava şi mai mult scalpul gras.

Citeşte şi:4 tendinţe de culori de păr care se poartă acum

Sare

Pune puţină sare în şampon şi aplică-l pe scalp. Aceasta va ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii de pe scalp şi,astfel,scapi de mătreaţă.