Vrei să rămâi tânără şi energică pentru mult timp? Un studiu a arătat că cantitatea de alimente pe care o consumăm joacă un rol-cheie atunci când vine vorba de procesul de îmbătrânire.

O alimentatie sănătoasă este importantă pentru menţinerea în formă,pierderea în greutate,prevenirea anumitor afecţiuni. Dar tot ea are capacitatea de a îmbunătăţi procesul de reînnoire a celulelor sănătoase,păstrând astfel părul şi pielea strălucitoare.

Consumul redus de alimente oate afecta starea de sănătate,deoarece poate provoca boala numită malnutriţie. Este afecţiunea care apare atunci când organismul nu primeşte suficiente elemente nutritive şi nu mai poate funcţiona corespunzător. Dar cum pot alimentele să încetinească procesul de îmbătrânire?

Citeşte şi:Vitaminele care ajută pielea să strălucească

În studiul apărut în „Molecular and Cellular Proteomics” scrie că există o legătura dintre consumul limitat de alimente şi procesul privind îmbătrânirea. Dar să vedem mai întâi ce înseamnă „mâncat mai puţin” sau „mâncat prea puţin”.

Citeşte şi:Ce trebuie să ştii despre bolile autoimune

„Mâncat mai/prea puţin” înseamnă pur şi simplu,respectarea numărului de calorii admise zilnic.

Cercetarea a arătat că,prin consumul de calorii mai puţine în fiecare zi,celulele ajung să îmbătrânească mai greu,ajungând la un ritm mai lent,datorită impactului pozitiv pe care-l are asupra ribozomului.

Ribozomul este o parte a structurii celulare,care lucrează la transformarea produselor alimentare în energie. Dar atunci când caloriile sunt în număr prea mare,celulele se deteriorează şi este accelerat procesul de îmbătrânire.

În concluzie,prin consumul de alimente sănătoase,în cantităţi mai mici,poţi preveni îmbătrânirea celulară şi încetinirea procesului de îmbătrânire la om.

Credit foto:boldsky.com