Deoarece sunt recomandate cel puţin 8 pahare cu apă pe zi,a devenit o necesitate absolută. Dar câţi dintre noi bea într-adevăr atât de multă apă? 

Iată de ce este important să bei apă:

1. Un corp hidratat este un corp activ. În plus,are nevoie de alimente şi substanţe nutritive pentru a furniza suficient oxigenşi de a elimina deşeurile,iar apa este extrem de importantă pentru această funcţie.

2. Apa este cea care menţine corpul la temperatura potrivită,elimină toxinele din organism şi-l menţine hidratat,mai ales ţesuturile şi articulaţiile.

3. Un organism deshidratat este un corp balonat pentru că se confruntă cu condiţii de secetă,atunci când există o lipsă de hidratare. De aceea,este foarte important să fie băută apă,pentru că este cea mai bună soluţie.

Iată care sunt alimentele bogate în apă:

Atunci când apa nu este pe placul tău sau nu bei suficientă apă,poţi apela la câteva alimente care sunt bogate în această componentă. Pepenele verde,grepfrutul,ţelina şi broccoli conţin aproximativ 95 % apă.

Alimentele menţin doar corpul hidratat,dar îi oferă şi antioxidanţi,vitamine,minerale,aminoacizi şi o sursă de zahăr natural. În plus,fructele de mare şi produsele lactate scăzute în grăsimi conţin aproximativ 70-85 % apă.

Câteva sfaturi pentru a bea mai multă apă:

Pentru că nimic nu poate înlocui apa,câteva sfaturi te vor ajuta să creşti cantitatea de apă pe care o bei zilnic.

1. La fiecare masă trebuie să se găsească legume şi fructe. Cu aceste bunătăţi sănătoase,completezi aportul de cel puţin două pahare cu apă la fiecare masă.

2. Redu sau elimină carnea din alimentaţie. Carnea este greu de digerat şi solicită rinichii să lucreze din greu. Înlocuieşte-o cu legume.

3. Bea mai multe smoothie-uriverzi,în special dimineaţa. Vor face o mare diferenţă în corp. În plus,sunt băuturi lichide,pe bază de fructe sau legume bogate în apă.

4. Evită sarea. În schimb,alege-o pe cea de Himalaya sau sarea de mare. Acestea sunt bogate în minerale,şi au mai puţin sodiu decât cea normală.

5. Apa de cocos este delicioasă,sănătoasă şi poate fi un înlocuitor pentru apă.

6. Bea sucuri naturale,preparate de tine. Sunt delicioase,sănătoase şi bogate în substanţe nutritive.

Vezi cum se prepară cel mai bun smoothie pe bază de pepene: