Se spune că aproximativ 100 de fire de păr trebuie să cadă în fiecare zi,ceea ce este considerat un lucru normal. Dar dacă numărul este mai mare decât atât,înseamnă că sunt probleme. Pierderea părului poate fi cea mai descurajatoare problemă dintre toate care au legătură cu părul.

Ştiai că mătreaţa este un factor care duce la căderea firelor de păr?

Mătreaţa este o problemă cu care se confruntă cele mai multe femei în timpul iernii. Şi,uneori,acest lucru poate declanşa infecţii ale scalpului,care,la rândul lor,pot provoca pierderea părului.

Iată câteva sfaturicare vor ajuta la prevenirea căderii firelor de păr în timpul iernii:

1. Piaptănă părul înainte de a-l spăla     

Înainte de spălare,piaptănă întotdeauna părul,pentru a preveni încâlcirea şi pentru a reduce tragerile de păr inutile în timpul spălării. Părul umed este extrem de sensibil.

2. Piaptănă părul înainte de culcare

Dacă faci acest lucru,dimineaţa părul va fi mai moale şi previi,astfel,ruperea firelor.

3. Spală părul cu apă călduţă

Foloseşte doar apă călduţă când speli părul. Nu aplica niciodată apă fierbinte,deoarece cauzează căderea firelor de păr. Acesta este cel mai important sfat şi de care trebuie luat seama,mai ales în perioada iernii dacă vrei să previi pierderea firelor.

4. Foloseşte şampon fără parabeni

Caută şampoane care nu conţin parabeni şi sulfaţi. Câteodată,substanţele chimice prezente în produsele de îngrijire pentru păr afectează sănătatea acestuia şi cauzează căderea firelor de păr excesiv.

5. Aplică mască de păr pe vârfuri

Foloseşte o mască de păr doar pentru vârfuri,care va întări textura firelor şi va reduce căderea acestora de la rădăcină.

6. Lasă părul să se usuce natural

După ce speli părul evită să-l înfăşori într-un prosop. Lasă-l să se usuce,pentru că astfel eviţi ruperea şi căderea firelor de păr. De asemenea,evită pe cât posibil uscarea părului cu feohn-ul,în special în timpul iernii.

Sursă+credit foto:www.boldsky.com