Un atac de cord apare atunci când există o acumulare de plăci în artere. Acumularea de placă determină o pierdere a alimentării cu sânge a inimii,lucru care poate duce la apariţia unui atac de cord.

Un atac de cord este de fapt un ţesut mort,care este ucis în timpul pierderii fluxului de sânge. Acest rezultat a ţesutului mort duce la dureri extreme şi tensiune ridicată,ambele fiind prezente în momentul în care se produce atacul. Sănătatea cardiovasculară este foarte importantă,deoarece inima este responsabilă şi este cea care ne ţine în viaţă.

Iată care sunt simptomele cele mai frecvente ale unui atac de cord:

1. Transpiraţii reci şi ameţeli

Slaba circulaţie afectează fluxul de sânge care trebuie să ajungă la creier,care este esenţial pentru funcţionarea creierului în mod corespunzător. Acest semn poate însemna că eşti în mare pericol şi că trebuie să soliciţi asistenţă medicală fără întârziere.

2. Presiune în piep

Acest semn este cel mai evident dintre toate. Presiunea în piept este un semn clar că un atac de cord poate avea loc în orice moment. Multe persoane ignoră acest simptom,deoarece spun că este ceva normal. Dacă te confrunţi cu presiune în piept,verifică imediat tensiunea şi du-te la medic.

3. Slăbiciunea

Dacă eşti din ce în ce mai slabă,care ar putea fi un alt semn periculos care indică că ai putea suferi de un atac de cord. Acest sentiment de slăbiciune apare deoarece arterele au continuat să se restrângă,iar acest lucru nu permite sângelui să mai ajungă în tot corpul.

4. Răceala şi gripa

Simptomele de răceală şi ale gripei au fost dezvoltate la mulţi oameni chiar înainte să se întâmple un atac. Aceste semne sunt foarte evidente,şi trebuie să te adresezi imediat medicului.

5. Oboseala

Sentimentele constante de oboseală şi somnolenţă ar putea fi un rezultat al unei pierderi a fluxului de sânge către inimă. Acest lucru se întâmplă atunci când există o acumulare de plăci în artere,care transportă sânge la şi de la inimă.

6. Dificultăţi de respiraţie

Plămânii suferă şi ei atunci când există o pierdere a fluxului de sânge. În cazul în care plămânii nu primesc suficient sânge,nu vor fi în capabili să ia suficient aer,ceea ce duce la dificultăţi de respiraţie. Dacă ai probleme cu respiraţia,trebuie să te adresezi medicului imediat,deoarece acest lucru este un semn.

Dacă observi oricare dintre aceste simptome,atunci trebuie să mergi la medic. Cel mai bun mod de a preveni un atac de cord,este să recunoaştem simptomele,înainte ca acesta să se producă. Încearcă să faci tot ce este posibil să menţii sănătos sistemul cardiovascular,deoarece acest lucru face diferenţa dintre viaţă şi moarte.