Colagenul este proteina produsă de piele, ea fiind responsabilă de menţinerea pielii elastice. Reprezintă 25-30% din totalul de proteine din masa musculară şi 80% din totalul de ţesuturi. Acesta este motivul pentru care este important să menţii sub control producţia de colagen.

Ştim că odată cu înaintarea în vârstă producţia de colagen scade, însă o putem stimula prin:

Menţinerea unei diete echilibrate

Alimentaţia echilibrată este esenţială pentru sănătate, nu numai pentru producţia de colagen. La fel ca în cazul tuturor proteinelor, colagenul merge mână în mână cu produsele pe care le mâncăm.

Alimentele recomandate sunt:

-    Soia şi derivatele ei
-    Fructe bogate în vitamina C
-    Gelatină
-    Legume verzi - spanacul, varza
-    Roşie
-    Sfeclă roşie
-    Somon
-    Migdale
-    Avocado

Tratamente naturale

Rutina de îngrijire a pielii este foarte importantă. Pe lângă îngrijirea zilnică ea trebuie să includă şi aplicarea de tratamente naturate care să stimuleze producţia de colagen, menţinând astfel tegumentul sănătos  şi lipsit de imperfecţiuni. Poţi folosi în prepararea măştilor faciale ingrediente precum avocado, banană, căpşuni, miere, iaurt, morcov, castravete, uleiuri esenţiale, ciocolată, cacao etc. Ţine cont de tipul de ten pe care-l ai când alegi un tratament natural.

Menţinerea organismului curat

În organism se acumulează toxine care poate afecta aspectul pielii. Pentru a evita acest lucru, detoxifică corpul prin consumul de mai multă apă, dar şi de băuturi care au efect detoxificant. În plus, evită ţigara şi consumul excesiv de alcool, practicând în schimb sport de trei ori pe săptămână.

După cum putem vedea, stimularea producţiei de colagen poate fi simplu, dar este nevoie de perseverenţă şi disciplină. În general, menţinerea unui stil de viaţă sănătos, lipsit de excese, este cel mai bun mod prin care ne putem menţine tinereţea şi frumuseţea.


Credit foto: www.alpha.wallhaven.cc