Înainte de te angaja într-o căsătorie,ar trebui să examinezi mâinile viitorului partener de viaţă,întrucât raportul dintre degetul arătător şi cel inelar ar putea să indice înclinaţia unei persoane spre fidelitate sau,dimpotrivă,spre infidelitate,afirmă autorii studiului.

Potrivit altor studii,un nivel ridicat de testosteron la care este expus fetusul în timpul sarcinii determină mai târziu,în viaţa adultă a acelei persoane,un caracter mai puţin înclinat spre fidelitate. Or,nivelul de testosteron este de asemenea responsabil cu diferenţa de mărime dintre degetul arătător şi cel inelar. În timpul sarcinii,fetusul este supus acţiunilor mai multor niveluri de hormoni sexuali:estrogenul favorizează lungimea degetului arătător,în timp ce testosteronul,hormonul masculin,contribuie la creşterea în lungime a degetului inelar.

Cercetătorii de la universităţile Oxford şi Northumbria s-au folosit de acest indiciu pentru a studia un eşantion de 1.314 britanici-bărbaţi şi femei-şi au comparat rezultatele lor cu cele obţinute dintr-un studiu despre comportamentele sociale şi sexuale,realizat pe un eşantion de 595 de voluntari nord-americani şi britanici.

"În ambele populaţii studiate, am observat ceea ce pare să fie un grup de bărbaţi şi femei mai înclinaţi spre fidelitate şi un alt grup de bărbaţi şi femei mai înclinaţi spre vagabondaj sexual",a explicat Rafael Wlodarski,profesor de psihologie la Universitatea Oxford,unul dintre autorii studiului.

Potrivit studiului britanic,procentul de bărbaţi înclinaţi spre inflidelitate sexuală ar fi în medie de 57% (restul de 43% dintre bărbaţi fiind înclinaţi spre fidelitate). În schimb,47% dintre femei sunt înclinate să-şi înşele partenerii de viaţă (iar restul de 53% sunt înclinate spre fidelitate).