Ce sunt vergeturile

Vergeturile pot apărea în cazul unei afecţiuni a glandei tiroide. Dacă însă analizele sunt absolut normale, vorbim despre vergeturi care apar din cauza lipsei elasticităţii pielii la nivel mai profund decât epiderma. Mai exact, la nivelul reţelei de colagen care nu se află în stare optimă.

Este o condiţie cu care unele femei se nasc. Vergeturile sunt structuri de reparaţie. Pielea de calitate slabă se rupe sub influenţa diverşilor factori, încearcă să se refacă şi astfel apar vergeturile care nu sunt altceva decât nişte cicatrice.

Cum scapi de vergeturi cu aspirină

Tot ce trebuie să faci e să iei aspirină normală de la farmacie, apoi să o dizolvi cu puţină apă. După ce ai făcut această pastă, amestec-o cu puţin ulei de măsline cald. Să zicem două linguriţe pentru o zonă mică.

Pasta se aplica pe zona cu probleme. Se lasă să acţioneze 30 de minute. Se clăteşte apoi pielea cu apă călduţă. Masca se aplică o dată pe zi, timp de 7 zile. Mai puteţi adăuga şi vitamine la amestec (vitaminele A, E şi C). Combinaţie naturistă hidratează şi reface pielea, redându-i elasticitatea.

Este recomandat ca pe perioada urmării tratamentului să faceţi sport. Aşa veţi elimina colagenul care va ajuta la regenerarea completă a pielii. E indicat să nu vă expuneţi la soare sau solar, pe perioada tratamentului.

Sursa: sanatatea.org