Iată care este ordinea în care se aplică corect produsele cosmetice pe piele:

Cremă de zi şi primer

Începe prin a pregăti pielea pentru machiaj. Aplicarea unei creme de zi şi a unui primer este ceea ce ai nevoie pentru ca machiajul să reziste mai mult, fiind considerate produsele cosmetice de bază. Dacă ai tenul gras, ar trebui să optezi pentru unul mat. Pentru ten uscat, ar trebui să alegi un primer cremos, care va pătrunde în piele şi o va lăsa catifelată.

Fond de ten şi corector

Aplicarea fondului de ten şi a corectorului este următorul pas. Dacă fondul de ten este lichid, atunci îl foloseşti înainte de corector. Însă, dacă fondul de ten este sub formă de pudră, recomandat este să începi cu corectorul.

Tuş/creion, rimel şi fard de pleoape

Am ajuns la machiajul ochilor. Începe prin a trasa o linie subţire de tuş/creion, în funcţie de evenimentul la care mergi. Continuă cu rimelul şi fardul de pleoape, însă nu uita de sprâncene. Evidenţiază-le cu ajutorul unui creion.

Blush

Blush-ul este necesar pentru ca obrajii să aibă o nuanţă roşiatică. Dacă machiajul este de zi, nu folosi o nuanţă închisă. Poţi face acest lucru dacă mergi la un eveniment seara. Blush-ul este opţional. Sunt multe femei care nu obişnuiesc să-l includă în machiajul lor.

Ruj

Şi la machiajul buzelor trebuie ţinut cont de eveniment şi zi, când vine vorba de culoare. Aplică un strat de ruj pe buze, conturându-le cu atenţie, fără să depăşeşti linia buzelor. Şterge excesul cu un şerveţel, apoi aplică din nou. Acest truc oferă rezistenţă rujului.


Credit foto: www.jmecc.com