O astfel de încercare te schimbă în mod cert,modelând obiceiurile cotidiene şi planurile pentru tot restul vieţii.

1. Ai mai mare grijă de tine

După un infarct miocardic începi să faci ceea ce nu ai făcut nici măcar atunci când aveai copilul mic:ceri ajutorul celor din jur ori de câte ori simţi că sarcinile te copleşesc. Începi să pui nevoile pe primul plan,şi bine faci,să te odihneşti mai mult şi să refuzi anumite provocări.

2. Nu mai pui accent pe detalii

Dacă înainte te afectau fiecare bârfă,fiecare răutate spusă de cei din jur,acum triezi informaţiile,şi acorzi importanţă doar lucrurilor cu adevărat arzătoare. Pe de altă parte,pui mult mai mult accent pe sănătatea ta şi a familiei tale şi mai puţin pe ceea ce spune sau crede lumea.

3. Nu te mai grăbeşti

Dacă înainte de un atac de cord planificai 5 activităţi diferite pentru week-end,între care curăţenie generală în casă,gătit pentru întreaga săptămână,vizită la naşi şi plimbare în parcul de distracţii,cu cel mic,acum faci lucrurile pe rând. Şi dacă nu reuşeşti să faci curăţenie sâmbăta asta,ce? Mai este o zi şi week-endul viitor.

4. Sănătatea devine prioritatea principală

Frica de a avea un alt atac de cord este constantă,aşa că ai mare grijă de organismul tău şi reacţionezi la cel mai mic semn. Adopţi un stil de viaţă sănătosşi îi încurajezi şi pe cei din jur să facă la fel. Devii un exemplu pentru comunitatea din care faci parte.

5. Viaţa devine mai dulce

Deşi atacul de cord  este o experienţă fizică traumatizantă,este,de asemenea,una dintre cele mai bune lecţii de viaţă pe care le puteai primi. Începi să apreciezi fiecare clipă petrecută alături de cei dragi,fiecare gură de aer,şi ţi se pare că viaţă este o călătorie uimitoare în care te trezeşti în fiecare zi.

6. Eşti mult mai precaută

Cea mai mare schimbare pozitivă pe care o faci după un atac de cord este aceea de a învăţacum să gestionezi stresul. Ori de câte ori simţi că nu mai faci faţă,îţi rezervi timp să te relaxezi,la spa,la piscină sau pur şi simplu cu o carte bună,în parc.

7. Eşti mai dispusă să comunici cu ceilalţi

Ca parte a vindecării şi recuperării,începi să vorbeşti cu cei din jur sau cu oameni străini despre experienţa ta,ca supravieţuitor al unui atac de cord. De asemenea,multe persoane care au suferit un atac miocardic s-au încris ulterior ca voluntari în diverse asociaţii,pentru a răspândi mesajul cu privire la riscul de boli de inimă.