Identifică în ce grup de încadrezi şi află ce trebuie să faci ca să scapi de această problemă. Uneori, micile schimbări fac diferenţa.


1. Obezitatea cauzată de regimul alimentar

Acest tip de obezitate este cel mai de întâlnit în lume. Este generat de excesul de zahăr. Ca sa rezolvi această problema, trebuie să îţi modifici regimul alimentar şi să faci 30 de minute de exerciţii pe zi.

2. Obezitatea cauzată de "stomacul nervos"

Acest tip de obezitate este cauzată de stres, grijişsi depresie. Oamenii cu aceste probleme de sanatate au tendinţa să consume foarte multe dulciuri. Important este să încerci să îţi controlezi temerile prin activităţi fizice, care să te elibereze de stres.

3. Obezitatea cauzata de gluten

Aceasta este prezenta mai ales la femei, fie in adolescenta, la menopauza sau în cazul unei dereglări hormonale. Este crucial să eviţi perioadele lungi de sedere, fumatul şi consumul de alcool, şi să încerci să faci exerciti cu greutăţi.

4. Obezitatea metabolică aterogenă

Oamenii care au burta foarte umflată, ca un balon, au toată grăsimea centrată în această zonă a corpului. În general, aceştia sunt oameni care consumă alcool sau suferă de probleme ale respiraţiei.

5. Obezitatea cauzată de circulaţia venoasă

Acest tip de obezitatea este de obicei o boală genetică, moştenită. Se manifestă în timpul sarcinii şi la oamneii care au tendinţa de umflare a picioarelor. Soluţia este fie să alergi, fie să urci scări.

6. Obezitatea cauzată de lipsa activităţii

Aceasta afectează acele părti ale corpului care au fost cele mai active în trecut. Cheia în eliminarea acestui tip de grasime nu este să ai mese dese şi regulate, pentru ca metabolismul să-şi poată grabi activitatea şi poate arde grăsimile rapid.

Sursa: secretele.com