Ceaiul de ghimbir îmbunătăţeşte digestia

Prin stimularea pancreasului,ghimbirul creşte producţia de enzime digestive,care au rolul de a a îmbunătţi digestia şi de a inhiba efectele secundare legate de proasta absorţie a alimentelor. De asemenea,ghimbirul reduce inflamaţiile intestinale,combate constipaţia,diareea şi previne depozitarea colesterolului rău în ficat.

Ceaiul de ghimbir reduce durerile

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietăţile sale analgezice şi antiinflamatorii,motiv pentru care este un bun remediu natural împotriva artritei,osteoartritei şi a durerilor dentare. De asemena,ghimbirul este considerat a fi mai bun chiar şi decât aspirina,din două motive:poate fi adiministrat în doze mai mici şi nu are efecte secundare.

Combate stările de greaţă şi vomă

Este dovedit faptul că persoanele care consumă pudră de ghimbir îşi reduc semnificativ riscul de a avea stări de greaţă sau vomă,indiferent de natura lor. În cazul în care simptomele apar din cauza unei alimentaţii nefaste,se recomandă consumul de ghimbir imediat.

Ceaiul de ghimbir arde caloriile

Deşi ceaiul de ghimbir nu are un gust tocmai plăcut, consumul regulat contribuie la arderea grăsimilor. Însă,este de la sine înţeles că pentru a obţine rezultatele dorite este nevoie de puţin efort,şi anume trebuie să se renunţe la alimentele bogate în calorii şi să se opteze pentru un program de exerciţii fizice.

Bea 2-3 ceşti de ceai pe zi

Ca să prepari ceaiul de ghimbir ai nevoie de rădăcină de ghimbir care se adaugă în apa,se pune la fiert şi se lasă la infuzat timp de 10-15 minute. Pentru efecte vizibile se recomandă consumul a 2-3 ceşti de ceai pe zi.  Însă,în cazul persoanelor cu probleme de sănătate este indicat consultul unui medic de specialitate. Acesta va stabili dacă se poate opta pentru o cură cu ghimbir sau nu.