Un dietetician ne sfătuieşte să renunţăm pentru totdeauna la cântar pentru că nu arata adevărata greutate. 

Leanne Ward, în vârstă de 28 de ani, din Brisbane, Australia, ne-a aratătat cum a pus mai mult de două kilograme în doar 18 ore, prin intermediul unor fotografii. 

"Ţi s-a întâmplat vreodată să te urci pe cântar şi să ţi se oprească inima? Da, cunosc sentimentul. Ţi se rupe sufletul. Cum ar fi însă dacă ţi-aş spune  că există o altă modalitate de a măsura sănătatea şi fericirea?", a scris aceasta pe pagina ei de Instagram. 

Nutriţioniştii recomandă de multe ori ca alternativă măsurarea indicelui de masă musculară (BMI). 


Iată de ce cântarul NU reflectă realitatea

"Nu există cântărire perfectă şi nu există un număr magic care te va face fericită, sănătoasă sau fit. Este doar un simplu număr, care fluctuează zilnic. Încetează să obţii acel număr de kilograme, ci concentrează-te pe efortul pe care îl depui zilnic", a explicat Leanne.

Un alt motiv pentru care nu ar trebui să te încrezi în cântar este că femeile reţin apă.  "Retenţia de apă, balonarea, menstruaţia, toate acestea afectează numărul kilogramelor. Iată cât de mult poate fluctua greutatea în mai puţin de 24 de ore", a adăugat ea.  


"Totodată, cântarul nu va reflecta niciodată munca depusă. Îmi amintesc că urmam o dietă strictă şi petreceam foarte mult timp în sala de sport, însă numărul kilogramelor rămânea acelaşi", a mai scris ea. 

În cele din urmă, aceasta susţine că tu, ca şi persoană, nu eşti definită de un număr. 

La final, aceasta are şi un sfat pentru femeile care vor să slăbească: "Le îndemn pe femei să vadă sănătatea şi mişcarea ca pe o investiţie în viitor. Dacă eşti bolnav, îţi faci o programare la doctor. La fel ar trebui să fie şi cu sportul. Programează-ţi câteva ore în program şi consideră-le întâlniri de la care nu poţi lipsi". 

Sursă: dailymail.co.uk