Cum tratezi balonările în mod eficient

1 70588 original jpg jpeg

Mâncatul pe fugă şi digestia greoaie sunt doar câţiva dintre factorii care duc la apariţia senzaţiei de preaplin. Deşi nu este o problemă gravă de sănătate, important este să alegi alimentele bine tolerate de organism şi să apelezi la cele mai bune tratamente pentru a scăpa de balonare.

Considerată ca fiind o tulburare intestinală,balonarea (producerea unei cantităţi mari de gaze în stomac) poate apărea ca urmare a unui regim alimentar prea consistent sau dăunător pentru corp,a unor obiceiuri care fac rău,cum ar fi vorbitul în timpul mesei,din cauza mâncatului prea rapid,dar şi a stresului. Spre deosebire de bărbaţi,femeile (aproape 85% dintre ele) trec prin acestă stare şi înainte de perioada de menstruaţie. Senzaţia de balonare apare ca urmare a modificărilor hormonale care au loc în organism şi care duc la retenţia de apă în ţesuturi.

Cărbunele vegetal,de ajutor

Un bun aliat împotriva senzaţiei de balonare este cărbunele vegetal (preţ:7 lei,30 capsule). El are rolul de curăţa sistemul digestiv:absoarbe microbii,cât şi unele substanţe toxice,ceea ce ajută la prevenirea şi tratarea senzaţiei de preaplin. Doza zilnică recomandată este de 500 mg,după mesele principale. De asemenea,în cazul balonării aduce beneficii şi diosmectita,o argilă poroasă absorbantă (preţ:10 lei,10 plicuri),pe care o putem cumpăra din farmacii. Medicamentul are capacitatea de a acoperi mucoasa gastrointestinală,de a absorbi toxinele şi de a ameliora senzaţia de balonare. 

Medicamentele care conţin simeticonă

De ajutor în cazul senzaţiei de balonare care apare în cele mai nepotrivite momente sunt şi medicamentele care au ca substanţă activă simecotina. Ea nu afecteză secreţia gastrică şi ajută la eliminarea rapidă a gazelor din stomac. Doza recomandată copiilor de peste 6 ani şi adulţilor este între 40 şi 80 mg pe zi,până la ameliorarea neplăcerilor. Important de ştiut este că simecotina este un bun tratament nu numai în cazul balonării,ci şi a flatulenţei. 

Alimente şi obiceiuri ce duc la apariţia balonării:

-         lactatele (brânza dulce,iaurtul,laptele),leguminoasele (lintea,năutul),cele bogate în fructoză (perele,mierea,merele,mango),usturoiul,ceapa,prazul,varza,fasolea,mazărea,prăjelile,băuturile carbogazoase;

-         vorbitul în timpul mesei;

-         mâncatul prea rapid;

-         consumul prea mic de apă (sau în timpul mesei);

-         lipsa activităţilor fizice.



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg