Data viitoare când vrei să ştii mai multe detalii despre cum se pot curăţa bijuteriile,ţine cont de următoarele sfaturi.

Din cauza cantităţii excesive de praf,poluarea din mediul înconjurător,bijuteriiledin aur şi argint se pot murdări. De asemenea,în cazul în care sunt purtate excesiv,ele tind să-şi piardă strălucirea.

Aşadar,în scopul de a le reda frumuseţea argintului şi aurului,iată câteva metode simple de a le curăţa.

Detergent lichid de spălat vase

Fiecare femeie are în bucătărie detergent de vase lichid sau pudră,pe care-l folosesc pentru a spăla vasele. Acelaşi detergent este perfect pentru curăţarea bijuteriilor din aur. Ia un bol în care pui puţină apă călduţă şi puţină soluţie.

Apoi,pui în soluţie bijuteriile pe care vrei să le cureţi,pe care le laşi 10 minute. După care,iei o periuţă de dinţi şi periezi,astfel că murdăria se îndepărtează uşor. Le ştergi cu o cârpă uscată şi moale. Aceasta este una dintre cele mai simple modalităţi de curăţare a bijuteriilor.

Pastă de dinţi

Pasta de dinţi este un alt remediu din casă care te ajută să cureţi aurul. Tot ce trebuie să faci este să aplici puţină pastă pe bijuteria pe care vrei s-o cureţi. După care,cu ajutorul unei periuţe de dinţi mai vechi,periezi pentru a elimina murdăria depusă. Pune bijuteria în apă caldă pentru 5 minute,după care o ştergi cu o cârpă curată şi moale.

Amoniac

Pune într-un vas apă caldă şi o lingură de amoniac pudră. Acum,pune în soluţie bijuteriile pe care vrei să le cureţi. Nu le lăsa mai mult de 2 minute. La fel,te foloseşti de o periuţă de dinţi pentru a îndepărta murdăria depusă.Amoniacul este cel mai eficient şi la îndemână. Nu costă mult,şi bijuteriile sunt curăţate foarte uşor şi repede.

Info:Nu încerca acest truc pe perle.

Alte produse de care te poţi folosi pentru a curăţa aurul şi argintul sunt:

-Sarea de baie
-Folia de aluminiu
-Vasele din argint

Sursă+credite foto:www.boldsky.com