Fie că alegi să le consumi crude sau fierte,în mâncăruri sau prăjituri,trebuie să ştii că aceste ouă-minune sunt adevărate surse de sănătate şi imunitate pentru organismul nostru.

Nu au contraindicaţii

Deoarece nu au existat cazuri în care ouăle de prepeliţă au avut vreun efect negativ asupra organismului nostru,acestea pot fi consumate oricând. Sunt recomandate,mai ales,în perioada postnatală,după intervenţii chirurgiale şi radioterapii,deoarece contribuie la regenerarea şi bunăstarea organismului şi la menţinerea sănătăţii. Iată cele mai mari beneficii pe care le aduce consumul de ouă de prepeliţă:

Ajută la reglarea şi funcţionarea inimii;

Au rolul de a scădea colesterolul;

Întârzie procesele de îmbătrânire şi ajută creierul să funcţioneze la cote maxime;
 
Ajută aparatul digestiv să funcţioneze fără probleme,acţionând prin reglarea digestiei şi a acidităţii gastrice.