Totul ţine mai puţin de două săptămâni,dar merită efortul. Ananasul ajută mult digestia şi are în compoziţie substanţe care favorizează eliminarea grăsimilor.

Totuşi,e indicat să nu prelungeşti cura,pentru că este săracă în elemente nutritive şi poate destabiliza organismul. De fapt,e bine să nu suferi din pricina carenţelor de minerale şi vitamine când începi această cură. Nu este o dietă pe termen lung şi nici nu e indicat să apelezi la ea ori de câte ori te îngraşi câteva kilograme. Efectul scade pe măsură ce o ţii de mai multe ori.

Beneficiile dietei cu ananas

Acest fruct îmbunătăţeşte digestia,mai precis ajută stomacul să digere bine alimentele şi scade riscul de balonare. Mai mult decât atăt,aduce beneficii şi la nivelul pielii,căreia îi menţine supleţea şi fermitatea. Un alt avantaj pe care îl aduceananasulorganismului este legat de controlul asupra apetitului. Ştii,chiar dacă nu ţii acestă dieta,dacă îţi e foame,mănâncă o felie-două din acest fruct şi senzaţia se va diminua.

Lista beneficiilor continuă cu faptul că ananasul stimulează arderea grăsimilor în corp. Toate astea,deşi are foarte puţine calorii,respectiv 100 de grame de ananas proaspăt furnizează corpului aproximativ 52 de calorii.

Cum ţii dieta cu care poţi slăbi chiar şi 5 kg

Mai întâi trebuie să ştii că 100 de grame de fruct din compot are în jur de 83 de calorii. Ca să urmezi dieta şi să obţii efectul scontat,trebuie să bei dimineaţa,pe stomacul gol,apă cu lămâie,să bei cel puţin doi litri de apă şi să nu depăşeşti 1.000 de calorii zilnic.

Meniul pe o zi

La micul dejun savurează trei felii de ananas sau o jumătate de conservă de ananas şi un iaurt mic cu cereale integrale,în care ai pus o lingură de seminţe de in râşnite.

Prima gustarea constă într-un pahar de suc de ananas,o felie de pâine integrală şi un ou fiert.

La prânz mănâncă o supă de legume şi o porţie de peşte sau de pui la grătar.

A doua gustare constă într-un pahar de suc de ananas şi un iaurt mic.

La cină poţi lua o salată cu ananas şi puţin pui la grătar sau preparat altfel,dar fără grăsimi.

A treia gustare,pe care o iei cu cel puţin o oră şi jumătate înainte de culcare,este compusă din trei felii de ananas sau o jumatate de conservă de ananas şi câteva migdale.