Actriţa şi fosta vedetă PRO TV nu şi-a exprimat părerea proprie legată de vaccin. Dana Rogoz susţine că discuţia Oliviei Steer cu medicul a fost nepotrivită. Vedeta susţine că medicul a fost vizibil frustrat de jurnalista Olivia Steer care nu are pregătire medicală, dar susţine că vaccinul face rău. Epidemie de gripă. Cum te fereşti, unde poţi face testul antigripal şi cât costă măştile medicale

Dana Rogoz a jignit-o pe Olivia Steer voalat

Discuţia dintre Olivia Steer şi medicul pediatru Mihai Craiu a stârnit reacţii în mediul online. Mulţi s-au împărţit în două tabere. În cea pro-părerea medicului se află Dana Rogoz care a jignit-o voalat pe Olivia Steer, pe Facebook-ul ei personal.

”Felicit echipa Vorbeste lumea pentru aceasta intalnire. Dar nu poate sa nu ma intristeze faptul ca un medic a ajuns in situatia de a se justifica in fata unora cu pareri, dar fara studii. Trebuie sa fie ingrozitor de frustrant.

E ca si cand un structurist iti spune clar ca are risc seismic casa ta, iar tu ii spui ca nu e adevarat, pentru ca tu nu ai simtit mai nimic la ultimul cutremur, iar prietena ta cea mai buna s-a speriat ingrozitor in blocul ei nou. Plus ca sigur structuristul e platit de producatorii de ciment si de aia insista sa pui stalpul ala de rezistenta...”, a scris Dana Rogoz pe Facebook.

Olivia Steer vs. medicul pediatru Mihai Craiu

„Eu aş vrea să mă plasez astăzi pe poziţia de mamă care are nişte nedumeriri şi nelămuriri. Pentru că cei care au rezerve vizavi de vaccinare se confruntă cu problema că întrebările pe care şi le pun nu au un răspuns satisfăcător. Ăsta este motivul pentru care ei au rezerve. Nu au rezerve pentru că s-au uitat pe Google. Nu au rezerve pentru că au vorbit cu o prietenă. Au rezerve pentru că au văzut că prietena lor s-a ales cu copil cu autism după un vaccin. Au nedumeriri când văd prospectul şi în prospect scrie «autism» sau «moarte»... Tu, dacă eşti un părinte responsabil care îşi cunoaşte drepturile, trebuie să primeşti un răspuns normal“, a spus Olivia Steer înainte de discuţie.

„În prezent există o epidemie de rujeolă în România. Sunt 16.000 de cazuri de rujeolă, din septembrie 2016, şi sunt 62 de decese. Din toţi cei 62, există 61 de nevaccinaţi şi un vaccinat, care însă prezenta alte comorbităţi. În aceste cazuri, picătura care a umplut paharul a fost rujeola“, a declarat medicul.

„Domnul doctor trebuie să precizeze că există două tipuri de vaccin, virusul sălbatic şi virusul derivat din vaccin. Se ştie sau s-a analizat dacă virusul cu care au fost infestaţi acei copii provine din vaccin sau este sălbatic? Ca să ştim şi noi dacă nu cumva tocmai vaccinaţii îi îmbolnăvesc pe cei nevaccinaţi“, a replicat Olivia Steer.

„Asta este una din ipotezele favorite ale fanilor doamnei Steer şi a celor care se opun vaccinării. În vaccin există o tulpină atenuată a virusului rujeolos, care se comportă ca un sparring-partner, el mimează, dar nu te omoară. Ştie când ne întâlnim cu virusul rujeolos să-l ţină la poartă. Trebuie să spunem că nouă din 10 copii care nu sunt vaccinaţi, dacă se întâlnesc cu un copil bolnav, şi este de spus că nici nu trebuie să se întâlnească, pentru că virusul trăieşte zeci de minute şi ore pe suprafeţe, adică dacă eu îmi duc copiii la grădiniţă, după ce a venit copilul altcuiva, care era bolnav, pentru că aşa a decis părintele lui că nu trebuie vaccinat, e posibil ca 9 din cei 10 să se îmbolnăvească, e extrem de contagios. Cred că pentru bolile care omoară este absolut necesară vaccinarea.

Vaccinurile au fost inventate acum aproape 100 de ani pentru a preveni boli cu potenţial contagios şi sunt destinate unor grupuri mari de oameni, deci populaţiilor. Ele vin şi replică în corpul copilului infecţia naturală cu organismul respectiv, patogen, virus sau bacterie, de aşa manieră încât seamănă cu un fel de antrenament. Este ca şi cum înaintea «marii finale» cu microbul respectiv faci un antrenament de aşa manieră încât să ştii cam cum va fi meciul respectiv. Cu alte cuvinte, vaccinurile pregătesc sistemul imun pentru întâlniri viitoare. E ca şi când mergem la şcoală pentru a ne pregăti pentru viaţă“, a continuat discuţia medicul pediatru.

Vaccinul provoacă autism?

Întrebat dacă vaccinurile provoacă autism, medicul pediatru Mihai Craiu a răspuns: „Răspunsul simplu este nu. Şi trebuie să plecăm de la o realitate care a fost documentată de instituţiile abilitate că articolul faimos al lui Andy Wakefield este o fraudă ştiinţifică“.

Urmăreşte aici integral ediţia Vorbeşte lumea despre vaccinari sau nu?