Experţii de la Universitatea din Harvard au analizat viaţa sexuală a 44 de cupluri de diferite vârste şi au tras câteva concluzii legate de cât de des ar trebui să faci amor în fiecare săptămână.

Un specialist englez în domeniu, Thomas Glynn, spune că ritmul activităţii sexuale este influenţat de constituţia biologică a fiecaruia dintre noi, de vârstă şi de factorii de mediu, culturali, sociali, estetici. Un rol esenţial îl joacă şi odihna, alimentaţia şi atracţia pentru partener.

Bărbaţii care au vârsta cuprinsă între 20 şi 30 de ani pot face amor în fiecare zi. Însă, performanţa sexuală scade odată cu înaintarea în vârstă. Astfel, la vârsta 50 de ani, sunt normale între 4 şi 8 acte sexuale pe lună.

Tot studiile americane au dezvăluit că sexul este o experienţă mai intensă din punct de vedere emoţional pentru bărbaţi decât pentru femei. Acest lucru se datorează faptului că ei tind să îşi exprime sentimentele mai mult prin acţiuni decât prin cuvinte. Dacă sunt privaţi de sex, ei rămân fără principalul mod de expresie emoţională. Abstinenţa îi face pe bărbaţi să îşi reprime chiar şi instinctele emoţionale primare.  

Sursă: doctorulzilei.ro