Zincul este un mineral care are grijă de sănătatea ta,prin faptul că are un rol important în creşterea sistemului imunitar. Însă beneficiile lui nu se opresc aici.

Previne osteoporoza

Oasele conţin minerale precum flour şi zinc,însă când se găsesc în corp în cantităţi reduse,creşte riscul de apariţie a osteoporozei.

Menţine buna funcţionare a rinichilor

Un deficit dezincduce şi la apariţia problemelor renale,mai ales în cazul bebeluşilor nenăscuţi. În cazul în care în corpul mamei,nivelul zincului este redus,rinichii fătului se pot opri din dezvoltare.

Ţine sub control simptomele sindromului premenstrual

Fierul şi zincul sunt două minerale care te ajută să treci mai uşor peste perioada sindromului premenstrual. Mai exact,zincul ţine sub control schimbările bruşte de comportament,durerile menstruale şi episoadele depresive ce pot apărea odată cu instalarea sindromului premenstrual.

Combate hipertensiunea

Pe lângă faptul că reduce tensiunea arterială,zincul luptă împotriva infecţiilor cauzate de nivelul ridicat al stresului. De asemenea,acest mineral are proprietăţi antioxidante,ceea ce înseamnă că protejează arterele de efectele negative ale hipertensiunii.

Doza zilnică recomandată:

-pentru femei:8 mg de zinc,în sarcină 11 mg,în perioada alăptării 12 mg
-pentru bărbaţi:11 mg de zinc