Infecţii,precum candidoză,vaginism,boli inflamatorii pelvine,uscăciune,sunt doar câteva dintre posibilele cauze care pot determina apariţia durerilor din timpul actului sexual.

Dispareunia apare şi pe fond nervos

Se numeşte dispareunie şi apare în timpul unui raport sexual,în timpul penetrării superficiale sau profunde. Prima,cea superficială,se manifestă la început,când penisul pătrunde în vagin,iar dispareunia profundă este însoţită de dureri acute pe care le simţi în burtă,când penetrarea este totală.

De obicei,dispareunia este declanşată pe fond biologic,mai precis în urma naşterilor sau a intervenţiile locale. Dar această afecţiune poate apărea şi din cauze de natură psihologică.

Studiile spun că dispareunia pe fond nervos apare din cauză că refuzi plăcerea sexualăsau nu eşti compatibilă cu partenerul. În acest caz,puteţi apela la un specialist în domeniu,care vă poate aduce pe linia cea bună după doar câteva întâniri de discuţie.

Candidoza,întânită la o femeie din două

Infecţie genitală,candidozaafectează mare parte dintre femei,aproximativ jumătate sunt afectate de această afecţiune neplăcută.

Deci nu te simţi jenată,ci mergi la doctor când apar scurgeri neobişnuite,mâncărimi şi dureri în timpul actului sexual.

Tratamentul local este eficient şi,dacă îl urmezi cu stricteţe şi te abţii de la sex după indicaţiile medicului,poţi combate infecţia destul de uşor.

Uscăciunea vaginală,întâlnită la menopauză

Cu acest simptom se confruntă majoritatea femeilor care se află la vârsta menopauzei. Uscăciunea vaginală,însă,poate apărea şi din cauza administrării pilulelor anticoncepţionale pe termen lung. Mai mult,şi femeile cu hipotiroidie suferă din cauza vaginului insuficient lubrefiat.

Dacă durerile din timpul sexului sunt insuportabile,poate fi de vină şi uscăciunea vaginului,care încearcă să transmită semnale că mecanismul de frecare îi poate produce leziuni.

Mergi la medic. Acesta îţi va prescrie,după caz,lubrifianţi speciali sau îţi va recomanda alte pilule contraceptive.

Ce alte cauze pot determina disconfortul sexual

Durerile în timpul actului sexual pot apărea pe fondul durerilor cervicale. Acestea pot fi cauzate de lovituri ale penisului în cervix,în zone mai sensibile.

De asemenea,pot fi probleme la uter şi tot după un consult ginecologic se poate da un diagnostic şi un tratament.

Endometriozaeste o afecţiune extrem de des întâlnită în ultima perioadă şi afectează uterul şi ţesuturile care-l înconjoară.