Diferenţa dintre produsele mass market şi şampoanele organice este că,deşi pe eticheta primelor vei observa conţinutul de ingrediente naturale,cum ar fi vitamine,extracte din plante şi fructe,acestea mai conţin şi coloranţi,parfumuri,siliconi şi sulfiţi. Toate acestea îţi afectează scalpul şi părul,uneori ajungându-se la erupţii cutanate şi la acea senzaţie neplăcută de arsură. Şampoanele organice,pe de altă parte,sunt făcute din ingrediente care se găsesc în mod normal în natură.

Ia aminte!

Nu toate brandurile organice sunt create la fel. Un produs cu incredibil de puţine ingrediente „verzi” poate fi încadrat ca fiind organic,deci pentru a fenta producătorii ce încearcă să te fenteze pe tine,este bine să fii informată.  

Atunci când vrei să-ţi cumperi un şampon organic,asigură-te că produsele pe care le-ai luat în considerare n-au în compoziţie coloranţi,parfumuri,sulfaţi de sodiu lauret,sulfiţi,parabeni şi siliconi. Odată ce ai găsit un produs care nu include cele de mai sus,uită-te şi peste restul de ingrediente. Dacă nu recunoşti un nume sau nu-l poţi pronunţa,mai gândeşte-te o dată!

Înainte de a cumpăra,fă-ţi partea ta de cercetare,învaţă ingredientele care ar trebui şi care n-ar trebui să apară în lista ingredientelor şi ignoră "verde"-le ce încearcă să te convingă că produsul este 100% eco.

Scopul unei etichete „falsificate” este doar de a atrage cât mai mulţi fani de produse organice,cu orice mijloace.