Te protejează de tumorile canceroase

Un compus prezent în uleiul de măsline extravirgin are puterea de a distruge rapid celulele canceroase din corp. În plus,antioxidanţii din compoziţia uleiului de măsline au rolul de a încetini creşterea tumorilor canceroase din ţesutul mamar.
 

Întăreşte sistemul imunitar

Tot datorită antioxidanţilor pe care îi conţine,uleiul de măsline întăreşte sistemul imunitar în faţa bacteriilor şi a virusurilor,scăzând astfel riscul apariţiei infecţiilor.
 

Îţi protejează inima

Potrivit unui studiu recent,persoanele care folosesc în mod constant ulei de măsline la gătit,cât şi pentru salate,au un risc mai scăzut cu aproape 41% de a suferi de afecţiuni cardiovasculare,spre deosebire de cei care nu-l consumă. În plus,uleiul de măsline conţine polifenoli care reduce nivelul colesterolului «rău» din sânge,un factor primordial în apariţia problemelor cardiace.
 

Reduce riscul apariţiei bolii Alzheimer

O substanţă din compoziţia uleiului de măsline cunoscută sub numele de oleocantal elimină proteinele toxice care înfundă sinapsele din hipocampus,acea regiune a creierului care este cea mai afectată de boala Alzheimer.
 

Te ajută să slăbeşti

Specialiştii susţin că uleiul de măsline creşte rada oxidării grăsimilor după ingestie. Acest lucru înseamnă că atunci când consumi ulei de măsline extravirgin creşti capacitatea organismului de a arde depozitele de grăsimi.