De ce e bine să ţii în casă un câine sau o pisică

1 81366 original jpg jpeg

Un studiu recent arată că un animal de companie, câine sau pisică, are un efect pozitiv asupra unui om, făcându-l fericit. Probabil că nu este greu de crezut, dar fiecare dintre noi ne schimbăm starea de dispoziţie după ce ajungem acasă iar la uşă ne întâmpină câinele sau pisica, nu-i aşa?

În funcţie de ce animal de companie ai acasă, iată care sunt explicaţiile ştiinţifice despre modul în care el/ea ne îmbunătăţeşte starea de spirit:

Dacă ai un câine, vei râde mult

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Personalitate şi Psihologie Socială (Journal of Personality and Social Psychology) realizat de psihologii de la Universităţile din St. Louis şi din Miami, animalele de companie sunt un avantaj psihologic imens pentru stăpâni lor. Cercetarea a constatat că proprietarii de câini fac faţă emoţiilor într-un mod jovial, fără stres. În plus, ele trec mai uşor peste sentimentele de excludere şi vor râde mai mult.

Pisica ta te imită

Un studiu publicat în Jurnalul de comportament veterinar (Journal of Veterinary Behavior) spune că nu doar câinii imită comportamentul uman, ci şi pisicile fac acelaşi lucru. Cercetările mai arată că pisicile care au un stăpân afişează acest comportament, în timp ce pisicile fără adăpost imită cel mai mult comportamentul altor pisici sălbatice mai "în vârstă", care se află în jurul lor. Cu toate acestea, deoarece pisicile sunt creaturi independente, modul în care proprietarul se comportă cu ele acasă este ceea ce decide modul în care pisica de companie se va comporta în cea mai mare parte. Practic, pisica ta te imită.

Animalele de companie scad riscul de alergii

Alergologul James E. Gern, de la Universitatea din Wisconsin-Madison, a publicat în „Journal of Allergy and Clinical Immunology” un articol în care spune că ”un animal de companie reduce riscul ca un copil să dezvolte alergii mai târziu – contrar credinţei populare că copiii dezvoltă alergii dacă există animale în casă”. Studiul a comparat rezultatele eşantionului nou-născuţilor – cu animale de companie în casă -, cu aceiaşi participanţi un an mai târziu, care au prezentat un procent mai mic de alergie, în comparaţie cu copiii care nu au avut în jurul lor animale domestice.

Animalele de companie îmbunătăţesc abilităţile sociale la copiii cu autism

Tot mai multe studii arată că animalele de companie au un efect pozitiv asupra copiilor care suferă de autism. O multitudine de programe pentru persoanele cu autism includ terapie asistată de animale au apărut în ultimii ani în întreaga lume. Principalele animale prezente sunt: câini, pisici, delfini, cai, alpacas (un animal foarte asemănător cu lama) şi chiar găinile.

:



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg