Protejarea pielii în sezonul cald se face atât prin aplicarea anumitor creme de protecţie solară, cât şi prin aplicarea uleiurilor naturale. Iată cum poţi ajuta tenul împotriva radiaţiilor UV pe timpul verii.

Aplică protecţie solară

Crema de faţă cu protecţie solară este absolut necesară în sezonul cald.  Aceasta trebuie aplicată cu 5 minute înainte de a te expune la soare. Mare atenţie! Întotdeauna alege o cremă cu factor de protecţie UVA, dar şi UVB, pentru o protecţie mai mare.

Evită orele când soarele arde cu putere

Limitează să îţi expui faţa radiaţiilor UV în intervalul 10-16.

Hidratează

Aplică dimineaţa o cremă de  faţă hidratantă în locul unei baze de machiaj. În acest fel, radiaţiile puternice nu mai pătrund adânc în piele.

Produse de make-up cu factor de protecţie

Cele mai bune produse pentru machiaj sunt cele care au protecţie solară, precum fondul de ten cu factor de protecţie SPF.

Nu-ţi mai bronza faţa

Bronzarea tenului este cea mai mare greşeală pe care o facem. Nu numai că tenul va îmbătrâni prematur dacă îl expui radiaţiilor solare în mod repetat, însă creşte şi riscul de cancer de piele.

Crema pe bază de ulei

Tenul are cel mai mult de suferit de pe urma radiaţiilor solare. Aşadar, asigură-te că pielea ta primeşte hidratarea de care are nevoie după ce te întorci de la plajă, aplicând din belşug o cremă pe bază de ulei atât de faţă, cât şi pe gât.

Sursă foto: www.pixabay.com.