Denumirea plantei provine de la fructul său spinos,în formă de gheară,însă chiar dacă are un nume respingător,planta este frecvent folosită şi recomandată de medicii fitoterapeuţi. Datorită principiilor active,gheara-diavolului poate fi încadrată cu succes în topul celor zece cel mai eficiente plante din farmacia verde.

Planta este un bun remediu contra dureri

Indiferent de localizarea durerilor,preparatele cu gheara-diavolului ameliorează disconfortul produs de dureri. De exemplu,în caz de carii şi abcese,extractul de plantă face mai suportabilă durerea,până la rezolvarea problemei prin tratament propus de stomatolog.

Nevralgiile şi durerile intercostale pot fi îmblânzite tot prin administrarea acestei plante. Gheara-diavolului elimină durerile şi inflamaţia,acţionând ca un calmant clasic,procurat din farmacii.

Poţi apela la tratamentele cu gheara-diavolului şi în caz de indigestie,pentru că poate creşte cantitatea de suc gastric şi de bilă secretată,îmbunătăţind digestia. Aduce beneficii şi în caz de dispepsie,anorexie şi alte tulburări alimentare.

Simptomele febrei pot fi la fel de bine ameliorate cu preparate din această plantă. De exemplu,capsulele,luate pe stomacul gol,scad temperatura corpului şi reduc alte simptome,precum starea de ameţeală,durerile de cap,senzatia de durere musculară.

Este un aliat în reumatism

Calităţile sale terapeutice vizează în special bolile articulare. Fie ca este vorba de osteoartrită,de artroză,de poliartrită reumatoidă,planta poate fi utilizată cu încredere pentru ameliorarea simptomelor. În plus,pentru că are proprietăţi antioxidante,gheara-diavolului încetineşte sau chiar înhibă procesele degenerative la nivelul articulatiilor.

Ajută şi în caz de răceli

În sezonul rece,ai grijă ca această plantă să fie inclusă în trusa ta de prim ajutor. Poate trata virozelegripale,bronşitele şi alte forme de infecţii respiratorii. În funcţie de avizul medicului fitoterapeut,se iau aproximativ 4-6 capsule din plantă,ca să reduci febra,să elimini durerile de cap,pe cele articulare şi musculare. De fapt,gheara-diavolului acţionează ca o aspirină sau poate înlocui paracetamolul,în caz de răceli.

Bine de ştiut!Femeile însărcinate trebuie să evite preparatele cu gheara-diavolului,pentru că pot provoca apariţia contracţiilor.