Ce este exfolierea? Este o tehnică efectuată la nivelul pielii de pe toată suprafaţa corpului,mai ales în zonele uscate,care are ca efect eliminarea celulelor moarte şi a resturilor de piele şi impurităţi. Realizată corect,exfolierea catifelează pielea şi o ajută să absoarbă mai repede elementele nutritive din creme şi loţiuni sau din alte produse de îngrijire şi înfrumuseţare.

Când se face

Ideal este să aplici gomajul în timp ce faci baie sau după spălare,când pielea este curată şi porii sunt dilataţi. Numai atunci exfolierea va avea efectul scontat. După ce îţi clăteşti pielea,este necesar să îţi aplici o cremă hidratantă sau nutritivă,în funcţie de tipul de ten.

Pentru ten uscat şi cu probleme,gomaj mai rar

Nu aplica gomajul dacă ai un ten cu probleme,care prezintă capilare sparte,acnee sau cuperoză! Nu utiliza măştile abrazive în jurul ochilor,unde pielea este fragilă şi fină!

Dacă pentru tenul normal şi gras,gomajul este indicat săptămânal,tenul uscattrebuie exfoliat mai rar,de două ori pe lună.

Cum îţi faci singură gomajul

1. Exfoliant cu zahăr tos

Ai nevoie de o linguriţă de zahăr tos,două picături de apă şi două picături de ulei de portocale sau de lămâi. Ingredientele se amestecă într-un vas mic,din care se ia o parte şi se aplică pe piele,masând uşor,cu mişcări circulare.

Foloseşte-ţi vârfurile degetelor pe faţă şi evită zona ochilor. După ce te clăteşti bine cu apă rece,poţi aplica o cremă hidratantă.

2. Exfoliant cu miere

Ai nevoie de un exfoliant mai blând? Poţi opta pentru cel cu miere. Ai nevoie de sucul de la o jumătate de miere,o jumătate de cană de zahăr tos,o lingură de ulei de măsline şi o lingură cu miere.

Amestecă zeama de lămâie cu uleiul,apoi adaugă mierea şi amestecă totul,până obţii o pastă groasă. Clăteşte-te cu apă călduţă şi apoi aplică pe ten o cremă cu proprietăţi hidratante.

3. Exfoliant cu iaurt şi cafea

O altă variantă „gustoasă“ de gomaj pentru tenul gras sau mixt se prepară dintr-o linguriţă cu iaurt,o lingură cu suc de lămâie,una cu miere şi alta cu cafea. Se amestecă toate componentele şi se formează o pastă care se aplică pe ten. După 15 minute,se clăteşte faţa.